12. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

12. ULUSLARARASI TİYATRO FESTİVALİ BAŞLIYOR

Bilecik Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 12.'si gerçekleştirilecek olan Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali ile tiyatronun kapıları bütün dünyaya tekrar açılacak.

Sanata, sanatçıya ve sanat severe değer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın özel gayretleri ile 12 yıldır gerçekleştirilen tiyatro festivali, bu yıl çok daha görkemli ve büyük bir organizasyonla gerçekleştirilecek.

İlimizin kültür ve sanat hayatına renk katan, bu yıl 12.'si gerçekleştirilecek tiyatro festivali yine birbirinden usta ve renkli oyuncular ve oyunlarla tiyatro severlerin beğenisine sunulacak.

tiyatro-festivali2.jpg

 ''KRİSTAL ÇINAR ONUR ÖDÜLLERİ'' BU YIL DA SÜRPRİZ İSİMLERE TAKDİM EDİLECEK

Belediye Başkanı Selim Yağcı tarafından 2004 yılında temelleri atılan Bilecik Ulusal Tiyatro Festivali kapsamında bugüne kadar;  tiyatroda duayen isimlere takdim edilen ''Kristal Çınar Ödülleri'' bu yıl da sürpriz ve yeni isimlerle sahiplerine verilecek. 

''ULUSLARARASI BOYUTTA GERÇEKLEŞTİRMENİN HAKLI HAZZI VE MUTLULUĞUNU YAŞAYACAĞIZ''

Belediye Başkanı Selim Yağcı, 12 yıldır büyük bir başarı ile gerçekleştirilen tiyatro festivaleri hakkında yaptığı değerlendirmede; ''12 yıl önce tohumunu atmış olduğumuz tiyatro festivalimizi, iki yıldır uluslararası boyutta gerçekleştirmenin haklı hazzı ve mutluluğunu yaşıyoruz'' ifadelerini kullanarak, şunları kaydetti:

''Tarih ve Medeniyet Şehri olduğu gibi aynı zamanda Kültür ve Sanat Şehri de olan Bilecik'imiz, bu yıl tiyatrodaki kapılarını uluslararası boyutta açtı. Bilecik ve Bilecik Belediyesi olarak bunun mutluluğunu yaşadık. 12 yıl önce, Bilecik'in kültür ve sanat yaşamına renk getirmemiz gerekir' düşüncesiyle başladığımız tiyatro festivalinde bu yıl Bilecik bütün dünyaya tiyatronun güzelliğini duyurma imkanı bulduk. Sanatların anası olan tiyatro ile Bilecik, gerçekten çok şeyler kazandı ve kazanmaya devam ediyor. Her yıl büyük bir katılım ve keyifle gerçekleştirdiğimiz 12. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalimizde yurt içinden ve dışından değerli oyun ve oyuncuyu tiyatroseverlerle buluşturduk. İnşallah yeni yıllarda daha nice festivalleri ile ilimizin adını duyurmaya devam edeceğiz'' dedi.

12. ULUSLARARASI BİLECİK TİYATRO FESTİVALİNDE SAHNE ALACAK OYUNLAR

18 Kasım Cumartesi günü saat: 20:00'de başlayacak olan 12. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalinde sahne alacak oyun ve tarihleri şu şekilde olacak;

18 Kasım  Cumartesi günü;  ''Bir Yer Bir Nesne Bir Fiil''

19 Kasım  Pazar günü; ''Vay Sen Misin Ben Olan?''

21 Kasım Salı günü; ''Şimdi Sırası Mı?''

23 Kasım Perşembe günü; ''Sevgilime Göz Kulak Ol''

25 Kasım Cumartesi günü; ''Her Aşk Biraz Komiktir''

26 Kasım Pazar günü; ''Can Erik''

29 Kasım Çarşamba günü; ''Kadın Aklı Erkek Aklı''

30 Kasım Perşembe günü; ''Otello''

01 Aralık Cuma günü; ''Ahududu''

02 Aralık Cumartesi günü; ''Nor Betmez''

03 Aralık Pazar günü; ''İdeal Koca'' adlı oyunlar sergilenecek

ÇOCUKLAR YİNE UNUTULMADI

Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın her yıl çocuklar için  hediye niteliğinde olan oyunlar 20, 21, 22, 23 Kasım tarihlerinde ''Dikkat Mikrop Var'' adlı oyun günde iki seans şeklinde çocuklarımız ile buluşurken yine; 27, 28, 29, 30 Kasım tarihlerinde ise yine günde iki seans şeklinde ''Aya Maya Kumpanya'' adlı oyun, çocuklarımız için sahne alacak. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2219 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum