15 TEMMUZ RUHU YAŞATILACAK!

15 TEMMUZ RUHU YAŞATILACAK!

Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü tarafından açılan '15 Temmuz Milli İrade Destanı' konulu fotoğraf sergisinin ardından KYK'ya bağlı Ertuğrulgazi Yurt Müdürlüğü'nde '15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasiye Saygı Köşesi' açıldı. 

Açılışa, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü İsmail Şen, yurt yetkilileri ve öğrenciler katıldı. 

'15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasiye Saygı Köşesi' ile 15 Temmuz ruhunun canlı tutulması hedeflenirken,  hain darbe girişiminin başta genç nesiller olmak üzere Türk Milleti'nin hafızalarındaki tazeliğini koruması hedefleniyor. 

1-199.jpg

Törenin açılışında konuşan KYK İl Müdürü İsmail Şen, Türk Milleti'nin 15 Temmuz'u unutmayacağını ve unutturmamak içinde mücadele edeceğini belirtti. Hainlerin alçak girişiminin üniversiteli öğrenciler tarafından iyi anlaşılması gerektiğine vurgu yapan Müdür Şen,"15 Temmuz gecesi ülkemiz bir uçurumun eşiğinden döndü. Fakat bu millet ecdadının torunları olduğunu bir kez daha ispatladı. İnşallah o kötü günleri tekrar yaşamayız ama millet olarak o günleri unutmayacağımız gibi unutturmamakta istiyoruz. Dolayısıyla yurtlarımızda kalan öğrenci kardeşlerimizin her zaman hatırlaması için Bakanlığımızın o gece değişik şehirlerdeki hazırladığı tablolardan saygı köşesi hazırladık" dedi.

'ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ'

Belediye Başkanı Selim Yağcı'da Türk siyasi tarihinde çok önemli bir süreçten geçtiklerini kaydederek,"Milletimizin kardeşliğine, bugününe ve geleceğine yapılan en acı, en haince saldırılardan birisi 15 Temmuz akşamı gerçekleşti. Hain FETÖ'nün içerden dışardan düşmanlarımızın giriştikleri bir saldırı ile karşı karşıya kaldık. Milletimizin birlik ve beraberliği bu saldırıyı önledi çok şükür. 

Bu tür girişimlerin bir daha yaşanmaması insanımızın, gençlerimizin ve öğrencilerimizin bilinçlenmesi ile olacak. Burası üniversiteli kardeşlerimizin kullandıkları bir alan ve genç kardeşlerimizin hafızalarında bu hain girişimi taze tutmak açısından çok önemli. Ayrıca şehitlerimizi yad etmek adına böyle bir güzel çalışma yapılmış. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

2-187.jpg

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Güney ise 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için bu tür çalışmaların oldukça önemli olduğunu ifade etti. Güney, gençlere seslendiği konuşmasında şunları aktardı:

'ÜNİVERSİTELİ OLMAK DİĞER İNSANLARDAN ÜSTÜN OLMAYI GEREKTİRMİYOR'

"15 Temmuz, Allah'a şükür milletimizin uyanıklığı sayesinde atlatıldı. Bunun bir daha yaşanmaması için bu köşesinin açılması çok faydalı olacaka ama buradan gençlere seslenmek istiyorum. Darbe, seçilmişlere karşı yapılır. Bunun altında da bana göre benim oyum ile onun oyu bir değil zihniyeti var. İnsanların eşitliği fikrinin kabul edilmemesi var. Üniversite öğrencilerimize dikkat çekmek istediğim bir şey var, Allah size zeka vermiş, anneniz babanız emek harcamış ve üniversiteyi kazanmışsınız. Üniversiteyi kazanmış olmak diğer insanlardan üstün olmayı gerektirmiyor. Hani bazıları söylüyor ya onunla benim oyum bir mi diye…

Demokrasimizin gelişmesi için ülkemizde yaşayan herkes eşit. Eğer bunu kabullenirsek, seçilmişlerin yönetimin başında olması gerektiğini hazmedersek bir daha inşallah böyle girişimlerle karşılaşmayız diye düşünüyorum" dedi. 

3-119.jpg

Konuşmaların ardından köşenin açılış kurdelası kesildi. Daha sonra davetliler ve öğrenciler '15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasiye Saygı Köşesi'ni yakından inceledi. 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2813 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum