'16 NİSAN ÖNEMLİ BİR KAVŞAK!'

'16 NİSAN ÖNEMLİ BİR KAVŞAK!'

İlimizin tanınmış siyasetçilerinden Ahmet Yaprak,"16 Nisan önemli bir kavşaktır" dedi.

2015 Genel Seçimleri'nde AK Parti'den Bilecik Milletvekili Aday Adayı olan İş Adamı ve Siyasetçi Ahmet Yaprak, referandum çalışmaları kapsamında Bilecik'te temaslarda bulunuyor.

Memleketi İnhisar ve Söğüt civarında vatandaşlarla görüşen Yaprak, referandumda 'Evet' için destek istiyor.

16 Nisan'da Türk milletinin önüne önemli bir kavşağın çıkacağına dikkat çeken Yaprak,"Ya tökezleyip zayıf düşeceğiz, ya da hızlanıp güçleneceğiz" ifadelerini kullandı.

Tecrübeli siyasetçi Bileciklilerden anayasa değişikliğine destek isteyerek, anayasa değişiklik paketinin detaylarına girmeden satırbaşlarıyla açıklamalarda bulundu. Referandumun hukuki kapsamının dışında derin bir siyasi anlam taşıdığını anlatan Yaprak şunları kaydetti:

"Referandumda önümüze bir hükümet sistemi değişiklik önerisi geliyor. Yasama ile yürütme birbirinden tamamen ayrılacak. Şu anda iki başlı olan yürütme tek başlı hale getirilerek etkinleştirilecek. Haftalarca, aylarca süren koalisyon müzakereleri tarihe karışacak. Belirsizliklerin yol açtığı riskler tarihe karışacak. Sistem krizleri tarihe karışacak. Daha hızlı karar alabilen ve daha hızlı uygulayabilen bir yöntem modeli getirilecek. Referandumda sorulacak sorunun ve sandığa atılacak tercih pusulasının hukuki anlamı kısaca bu.

Bu meselenin hukuki anlamından çok daha derin bir siyasi anlamı var. Bu mücadele sadece bugünün mücadelesi değil. Bu mücadele; millet iradesini tam manasıyla hakim kılmak isteyenlerle vesayetçiler arasında süren ve yarım asrı aşan bir mücadelenin parçasıdır. 16 Nisan'da vereceğimiz mücadele, 1946'da başlayan mücadelenin devamıdır. 16 Nisan'da vereceğimiz mücadele; 14 Mayıs 1950'de 'Yeter söz milletindir' diye haykırarak zafer kazananlarla, bu zaferi içine sindiremeyenler arasındaki mücadelenin devamıdır.

16 Nisan'da verilecek mücadele; Adnan Menderes ve arkadaşlarını şehit edip, onların kanı üzerine vesayet düzeni kuranların, kurdukları bu düzeni yerle bir etme mücadelesinin devamıdır. Şehit Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının kanını yerde koymama mücadelesinin devamıdır.

16 Nisan'da verilecek mücadele, bu milletin gönlünde taht kurmuş Turgut Özal gibi millet kahramanlarının arzularını yerine getirme mücadelesinin devamıdır. Ve nihayet 16 Nisan'da verilecek mücadele; bu milletin 15 Temmuz'u 16'ya bağlayan gece Recep Tayyip Erdoğan'ın tek bir çağrısı ile kalktığı kıyamın devamıdır.

16 Nisan; Adnan Menderes gibi, Turgut Özal gibi , Necmettin Erbakan gibi millet ve demokrasi kahramanlarının güttükleri davanın taçlanacağı gün olacaktır.

İnşallah bu taçlanma; Menderes'in, Özal'ın, Erbakan'ın davasını kendisine dert edinmiş olan ve bu yolda hiçbir tehdide kulak asmayan, hiçbir şantaja eyvallah demeyen, hiçbir zorlamaya boyun eğmeyen, tarihin bu aşamasında büyük bir liderlik iradesi ortaya koyarak milletin sevgilisi haline gelen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde olacaktır.

Onun için 16 Nisan önemli bir kavşaktır. Allah bizi, bütün kavşaklarda doğru istikameti tercih edenlerden eylesin. Allah bu necip milletin ferasetini arttırsın."  

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2361 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum