17 YIL SONRA BULUŞTULAR

17 YIL SONRA BULUŞTULAR

Bozüyük'te 45. Mühimmat Bölük Komutanlığında askerliğini yapan ve Türkiye’nin dört bir tarafından gelen 61 er ve erbaş 17 yıl sonra aynı bölükte bir araya geldiler. 1978 ve 1979 tertip olarak askerliğini yapan asker arkadaşları uzun yıllar sonra eski günleri yad etme fırsatı buldular. 

1-431.jpg

Program sabah saatlerinde asker arkadaşların Mühimmat Bölük Komutanlığı önünde buluşmalarıyla başladı. Birbirleri ile hasret giderdikten sonra toplu olarak içtima alanına geçildi. Ardından 45. Mühimmat Bölük Komutanı Yüzbaşı Murat Günhan ve eski komutanlardan Astsubay Başçavuş Erol Alabak tarafından tekmil verildi. Merasim ve tören yürüyüşünün ardından programa toplantı salonunda devam edildi. Burada 45. Mühimmat Bölük Komutanı Yüzbaşı Murat Günhan tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen er ve erbaşlara hoş geldiniz konuşması yapıldı. Eski askerlerden Ali Can ve Kasım Şahbaz’da birer konuşma yaparak duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Astsubay Başçavuş Erol Alabak tarafından da bir konuşma yapılarak bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür edildi. Alabak, konuşmasında, “Yıllar sonra benim ilk göz ağrım olan 55003 Bozüyük Mühimmat Depo Komutanlığına gelerek 17 yıl sonra bir araya gelmek tarif edilemez bir duygu. O zaman Astsubay Çavuş idim. Şimdi Başçavuş olarak göreve devam ediyorum. O dönemde sizlerle olan beraberliğimizde güzel günler ve anılar yaşamışız ki bugün yine burada birlikte olabiliyoruz. İnşallah ileriki yıllarda da burada torunlarımızla birlikte buluşmak nasip olur. Böylece hepimizin vatan sevgisi ve askerlik aşkı perçinlenerek devam eder. Eminim ki sizlerde benim gibi duygu yüklü ve sevinçlisiniz. Bunu gözlerinizden okuyorum. Rabbim birliğimizi ve kardeşliğimizi daim etsin. Ben tekrar hepinize bu organizasyondan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından askerlerle toplu olarak yemek yenilerek askeriye gezildi. 45. Mühimmat Bölük Komutanlığındaki programın sona ermesinin ardından asker arkadaşlar ilçeyi gezerek birlikte güzel vakit geçirdiler. Plaketlerin verilmesi ve toplu olarak hatıra fotoğraflarının çekinilmesi sonrasında bu organizasyonun tekrarlarının yapılması temennisiyle herkes memleketinin yolunu tuttu. (İHA)

2-433.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 5650 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.