19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı.

Kutlama etkinlikleri, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı’ndan Atatürk Kapalı Spor Salonuna kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

19-mayis-coskuyla-kutlandi8.jpg

19-mayis-coskuyla-kutlandi10.jpg

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, 19 Mayıs 1919 tarihinin Türk Milleti’nin şaha kalkışının başlangıç tarihi olduğunu ifade etti. Türk gençliğinin Milli Mücadele dönemindeki inanç, birlik ve beraberliğin bozulmasına izin vermeyeceğine vurgu yapan Müdür Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleri ile Bilecik’te birçok tesis ve projenin gençlerin hizmetine sunulduğunu anımsattı.

19-mayis-coskuyla-kutlandi6.jpg

Yasin Özdemir, Türk tarihinin dönüm noktalarından birisi olan ve bayram ilan edilen 19 Mayıs törenlerinde gerçekleştirdiği konuşmasında, şunları kaydetti:

“Büyük Önder Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı milli mücadelemiz, tarihimizde önemli dönüm noktalarından biridir. Tarih boyunca bağımsız yaşamış olan milletimiz; yine dünya üzerindeki varlığını hür ve bağımsız olarak sürdürmesi için buna inanan ve milletin istiklalini yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır diyen Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde, milli mücadeleyi başlatmış ve tüm zor şartlara rağmen bu mücadelede büyük bir başarı elde etmiştir. Bu açıdan milli mücadele sonrası 29Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’imizle ülkemiz dünya milletleri arasında şerefli yerini almıştır.

19 Mayıs, milletimizin, tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır.

Bugün, var olmak uğruna, vatan için, istiklal için canını feda eden ve tarihimize şan ve şeref veren kahramanların günüdür.

Yine bugün; Atatürk’ün Cumhuriyetimizi Türk gençliğine armağan ettiği gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 19 Mayıs 1919’da “Ben, Samsun’a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu, yalnız büyük Türk Milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu kuvvete güvenerek işe başladım.” Diyerek Türk milletine duyduğu güveni ifade etmiştir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; ayrıca, en büyük eserim dediği Cumhuriyet’i, Türk gençliğine emanet ederek gençlere duyduğu sonsuz güveni dile getirmiştir.

Bu bilince sahip gençlerimiz bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Atasının emanet olan Cumhuriyet’e sahip çıkacak, onun gösterdiği hedeflere ulaşılması adına üstüne düşen görevi yerine getirecektir. Birlik ve beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış, teknolojik kabiliyetlerle donatılmış gençlerimiz, ülkemizi en iyi bir şekilde geleceğe taşıyacaktır.

Buna yürekten inanıyoruz…

Milli mücadelede ki inancı, birlik ve beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında n büyük etken olacaktır. Bunun bozulmasına da başta Türk Gençliği olmak üzere milletimiz fırsat vermeyecektir.

Bu bilinçle; bilimde, sanatta, teknolojide, sporda ve her alanda daha güçlü bir Türkiye için aşkla, inançla, azimle çalışan gençlerimizi, Bakanlığımızın tüm imkanları ile desteklemeye devam ediyoruz. Bakanlığımız uhdesinde Bilecik’te birçok tesis ve proje gençlerimizin hizmetine sunulmuş olup halihazırda nicelerinin de en kısa sürede bitirilmesi için tüm gayretimizle çalışmalarımız devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşların, bu vatan için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, tüm gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı sevgi ve saygıyla kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Yasin Özdemir’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Refik Arslan Öztürk fen lisesi öğrencilerinin şiir dinletisine geçildi.

Program, Gençlik Spor Merkezi tarafından hazırlanan saz dinletisi, folklor gösterisi, Gençlik Spor Merkezi gitar gösterisi, Taekwondo, Halter, Boks, Cimnastik branşlarındaki spor gösterileriyle devam etti. Daha Vali Vekili Akgün Corav, Belediye Başkan Vekili Melek Subaşı, AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, CHP Milletvekili Yaşar Tüzün, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir tarafından, yıl içerisinde çeşitli kültürel branşlarda ve spor dallarında derece elde eden öğrencilere ödülleri verildi.

19-mayis-coskuyla-kutlandi7.jpg

19-mayis-coskuyla-kutlandi3.jpg

19-mayis-coskuyla-kutlandi2.jpg

19-mayis-coskuyla-kutlandi.jpg

19-mayis-coskuyla-kutlandi1.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 906 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.