2018’DE PROJELER DEVAM EDECEK

2018’DE PROJELER DEVAM EDECEK

Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2018 yılında yapılması planlanan projelere ilişkin bilgiler verdi. Geride bıraktığımız yılı değerlendiren ve Bilecik Belediyesi’nin önümüzdeki süreçte yapacağı çalışmaları anlatan Başkan Yağcı, “İlklerin şehri Bilecik’te; 2018 yılında da projeler devam edecek” dedi. 

Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuyla ilgili gazetemize verdiği röportajda şunları aktardı:

BEŞİKTAŞ MAHALLESİ SPOR KOMPLEKSİ

“Beşiktaş Mahallesi Spor Kompleksi, Bilecik’in sportif ve kültürel aktivitelerine katkıda bulunurken, bitkilendirilmesi ve yeşil alanların miktarını arttıracak şekilde, halka yeşil ve sağlıklı ortamlarda spor yapma imkanı sağlayacak. Mahalle sakinleri için cazibe merkezi olacak spor ve yaşam alanında çocuklar ve gençler, yeni spor alanlarında yapacakları sportif aktivitelerle, geleceğe daha sağlıklı adım atmış olacaklar.

BOTANİK PARK 

Edebali Vadisi'nde doğal sit alanı içerisindeki 12.500 metrekare alanda gerçekleştirilecek olan Botanik Bahçesi'nde, Bilecik'e özgü ve ikliminde yeteşibilen, endemik bitkilerle şehri süsleyecek. Edebali Vadisi'nde doğal sit alanı içerisindeki 12.500 metrekare alanda gerçekleştirilecek olan Botanik Bahçesi'nde, Bilecik'e özgü ve ikliminde yeteşibilen, endemik bitkilerle şehri süsleyecek. Ülke genelindeki yeşile sahip olma oranı  yüzde 53 gibi ortalamanın üstünde olan Bilecik, yapılacak yeni alanlar ile şehir, Bilecik içinde yeşil değil, yeşil içinde Bilecik özelliğine kavuşacak.

TELEFERİK

Bilecik'in engebeli coğrafyasında mevcut turistik alanlara ulaşımı kolaylaştıracak ve aynı zamanda ilimize prestij kazandıracak olan teleferikler, zengin kültürümüz ve geçmiş tarihimiz arasında yolculuk yapma imkanı verecek.

4 istasyondan oluşacak olan ve şehre vizyon katacak proje ile Şelale Park, Kent Ormanı, Şeyh Edebali Türbesi ve Akasya Altı birbirine bağlanacak. Son dönemlerde turizmde büyük adımlar atan Bilecik, Teleferik Projesi ile modern dünyanın ulaşım ve teknolojisini takip ederken, aynı zamanda geçmiş ile bağın kurulmasında vatandaşlarımıza ve gelecek nesillere büyük kolaylıklar sunacaktır.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK MEYDANI  

Vizyon projelerimiz arasında yer alan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Meydanı, 2018 yılında hayat bulacak. Şehir estetiği yanı sıra birçok önemli ihtiyacı karşılayacak proje ile Bilecik; otopark, kent meydanı ve alışveriş merkezlerine kavuşacak.

ERTUĞRULGAZİ PARKI 

Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan eski hafriyat alanı üzerine yapılacak olan Ertuğrul Gazi Parkı'nda tenis, basketbol, voleybol, futbol gibi birçok spor aktivitesinin yapılabileceği alanlar ile dış mekan spor aletleri, yeşil dinlenme alanları, süs havuzları ve kafe ve dinlenme alanlarıyla mahallemizin sağlıklı yaşam alanlarından biri olacak. 

HÜRRİYET VE ERTUĞRULGAZİ MAHALLELERİNE YENİ NESİL ATIKSU ARITMA TESİSLERİ 

2018 yılında şehrimize kazandırılacak bir diğer vizyon proje ise Hürriyet ve Ertuğrulgazi Mahallesi Elektrofulokulasyon Atıksu Arıtma Tesisi olacak. Hürriyet Mahallesi ve şehrimizi için son derece önemli ve büyük olan proje ile Hamsu Vadisi suyu başta olmak üzere çevredeki atık suları arıtılarak, doğaya zararsız bir şekilde bırakılacak.

 İSTASYON SOSYAL TESİSLERİ

2018 yılında gerçekleştirilecek bir başka güzel çalışmamız ise Orhangazi Mahallesi'ndeki İstasyon Sosyal Tesisleri olacak. 

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek olan kapsamlı çalışma sonucunda mahalle sakinleri birçok sosyal tesise kavuşacak. Gerçekleştirilecek çalışma sonucu yeni oyun alanları ile parklar, dinlenme ve yeşil alanlar, kafe ve restoranlara sahip olacak Orhangazi Mahallesi, Bilecik'in yeni cazibe alanlarından biri haline gelecek. 

ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PİSTİ

Mimari yapısıyla göz dolduran, ilimizin coğrafi koşullarına uygun dizayn edilerek, inişli ve yokuşlu yapısıyla diğer eğitim pistlerinden ayırt edici özelliklere sahip olacak olan, Çocuk Trafik ve Eğitim Pisti, çocuklara hem trafik kurallarını öğretecek, hem de ailece keyifli vakit geçirmelerini sağlayacak.

ÇARŞI TİCARET MERKEZİ

2018 yılında ilimiz merkezinde yer alan Çarşı Ticaret Merkezi yapılacak olan kapsamlı düzenleme çalışmaları sonucunda yeni yüzüyle vatandaşlarımızın hizmetine girecek.”

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2650 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum