2018'İN İLK MECLİSİ YAPILDI

2018'İN İLK MECLİSİ YAPILDI

Bilecik Belediye Meclisi 2018 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi. Ocak ayı toplantısında 5 gündem maddesi görüşüldü. 

Belediye Başkanı Selim Yağcı başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak, Belediye Meclisinin 2018 yılındaki toplantı günleri ve tatil yapacağı ay belirlendi. Her ayın ilk Salı günü saat:17:30'da toplantıların yapılması kararlaştırılırken, Ağustos ayında da tatil yapılması oy birliği ile kabul edildi. 

DENETİM KOMİSYON ÜYELERİ BELİRLENDİ

Toplantıda daha sonra Denetim Komisyonuna üye seçimi yapıldı. Başkan Yağcı, Ak Parti'den 3, MHP'den ve CHP'den 1 üye olmak üzere toplam 5 üyenin seçileceğini söyledi. Bunun üzerine Ak Parti'den Nihat Can, Şükrü Selöz ve Şadan Turhan önerilirken, MHP'den Hamdi Salt, CHP'den ise Ayhan Arslan önerildi. Yapılan gizli oylama sonucunda Nihat Can 21, Şükrü Selöz 18, Şadan Turhan 18, Hamdi Salt 18 ve Ayhan Arslan 17 oy alarak Denetim Komisyonuna seçildi. 

Denetim Komisyonuna üye seçiminin ardından, Belediyede 2018 yılında kullanılacak geçici iş poziyonlarının belirlenmesi maddesi görüşüldü. Konu ile ilgili olarak Başkan Yardımcısı Abdullah Ay meclise bilgi verdi. Başkan Yardımcısı Ay, geçici işçi pozisyonunda çalıştırılmak üzere 79 kişilik bir kadroyu teklif ettiklerini söyledi. Ay'ın bilgi vermesinin ardından oy birliği ile geçici iş pozisyonu kabul edildi. 

ZABITA VE İTFAİYE PERSONELİNİN FAZLA MESAİ ÜCRETİ BELİRLENDİ

Zabıta ve İtfaiye personelinin fazla çalışma ücretlerinin belirlenmesiyle ilgili gündem maddesi toplantının devamında ele alındı. 

Konuyla ilgili Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik bilgi verdi. Başkan Yardımcısı Tetik, fazla mesai ücretinin 2017 yılında 290 TL olduğunu bu sene ise bu rakamın üst limitten 312 TL olarak önerdiklerini söyledi. Tetik'in bilgi vermesinin ardından Zabıta ve İtfaiye Memurlarına aylık fazla mesai ücretinin 312 TL olarak belirlenmesi oy birliği ile kabul edildi. Toplantıda ayrıca İmar Konuları görüşülerek karara bağlandı. 

2018im-ilk-meclisi-yapildi2.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1768 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.