250 bin Avro hibe kazandılar

250 bin Avro hibe kazandılar

Hırvatistan Ulusal Ajansına sunulan “Blended Sustainability Training for Livestock and Animal Food Production (SUSTRA)” isimli Erasmus+ Projesi, 250 bin Avro hibe almaya hak kazandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Rahmiye Zerrin Yarbay ve Doç. Dr. Burçin Atılgan Türkmen’in dahil olduğu proje ekibi tarafından hazırlanan ve Hırvatistan Ulusal Ajansına sunulan “Blended Sustainability Training for Livestock and Animal Food Production (SUSTRA)” isimli Erasmus+ Projesi, 250 bin Avro hibe almaya hak kazandı.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, projeye ilişkin bilgiler verilirken, akademisyenler Doç. Dr. Rahmiye Zerrin Yarbay ve Doç. Dr. Burçin Atılgan Türkmen tebrik edildi. Açıklamada, şöyle denildi:

“14 Ekim 2025 tarihine kadar 24 ay süreyle yürütülecek olan proje ile Avrupa’da ve Türkiye’de yer alan tarım ve meslek lisesi öğrencilerine yönelik olarak sürdürülebilir hayvancılık ve gıda üretimi odaklı eğitim materyalleri geliştirerek öğrenciler ile teknisyenlerin bilgi ve beceri seviyelerini arttırmak suretiyle sera gazı emisyonlarının azaltılması, gıda güvenliği ve tarladan sofraya stratejisine ilişkin AB hedeflerine katkıda bulunmak amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında sürdürülebilir hayvansal gıda üretim sistemlerinin yanı sıra sürdürülebilirlik ve çevresel etkiler konusunda e-öğrenme modüllerinin de yer alacağı bir çevrimiçi eğitim platformu ile mobil aplikasyon oluşturulacaktır. Eğitim platformu web üzerinden kullanılabilecek, mobil aplikasyon ise cep telefonlarının uygulama marketleri üzerinden ücretsiz olarak indirilebilecektir.

Proje süresince proje ortağı ülkelerin ev sahipliğinde 5 uluslararası toplantı, proje sonuçlarının tanıtımına yönelik 6 çoğaltıcı etkinlik, proje hedef kitlesine yönelik eğitim çalışmaları ve proje yaygınlaştırmasının sağlanması ile proje konusuna yönelik toplumsal farkındalığın arttırılması amacıyla tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilecektir.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.