29 EKİM COŞKUYLA KUTLANDI

29 EKİM COŞKUYLA KUTLANDI

Bilecik'te, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıl dönümü düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı. 

28 Ekim 2016 Cuma günü saat 13.00’da Bilecik Cumhuriyet Meydanı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulmasıyla başlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 93. yıl dönümü etkinlikleri, 29 Ekim Cumartesi günü saat 09.00’da Bilecik Valisi Süleyman Elban’ın makamındaki resmi kabullerle devam etti. Daha sonra Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 93. yıl dönümü ve Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni için protokol üyeleri Bilecik Edebali Stadı’na geçti. Saat 10.00’da başlayan Cumhuriyet Bayramı Törenine, Bilecik Valisi Süleyman Elban, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, Cumhuriyet Halk Partisi Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutan Tuğgeneral Halis Zafer Koç, kurum müdürleri, gaziler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ve askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. 

Törende ilk önce Bilecik Valisi Süleyman Elban ve Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın öğrenciler ile vatandaşların bayramını kutlamasının ardından, Cumhuriyet’in Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “10. Yıl Nutku”nun dinlenmesinin ardından günün anlam ve önemi belirten konuşmayı yapan Bilecik Valisi Süleyman Elban, bugünün yüce Türk milletinin, büyük devlet adamı Atatürk önderliğinde kenetlenerek Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun tüm dünyaya ilan edildiği günün 93’üncü yıl dönümü olduğunu söyledi. Bugün bu topraklarda yaşayan herkesin, atasının, dedesinin, nenesinin bu vatanı kurtarmak için verdiği bir ölüm kalım mücadelesinin neticesinde zaferle taçlanan Kurtuluş Savaşı sonucunda kurulan Türkiye Cumhuriyetinin 93’üncü yıl dönümü olduğunu Vali Elban, şöyle devam etti:

“Bugün millet olmanın bir olmanın, iri olmanın, diri olmanın verdiği gururun, sevincin, coşkunun zirveye çıktığı gündür. Bugünün tüm Türkiye’de olduğu gibi Bilecik'te de huzur ve güven içinde kutlamanın kıvancını yaşıyoruz. Hepimize kutlu olsun. Kıymetli Bilecikliler, bir yönetim şekli olmanın ötesinde aynı zamanda tarihimizin en önemli medeniyet projesi olan Cumhuriyet getirdiği kazanımlarla insanımızın önünü açmış ve ufkunu genişletmiştir. Cumhuriyet kurumları ve kudretiyle bilimde, eğitimde, kültürde, sağlıkta, ekonomide ve sosyal yaşamdaki tüm değerlerimizin çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına attığımız her adımın, aldığımız her yolun şaşmaz güvencesi olmuştur. Cumhuriyet milli egemenliğine dayanan gücünü halktan alan iktidarın millete ait olduğu bir rejimdir. Büyük Atatürk’ün vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır vecizesini rehber edinerek daha çok hizmet edinerek aziz milletimize kutsal vatanımıza karşı olan vazifelerimizi eksiksiz yerine getirdiğimizde büyük hedeflerimizi daha kısa sürede gerçekleştirmemiz mümkün olacaktır. Yine unutmamalıyız ki Atatürk’ün söylediği gibi çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını aramayı ihtiyat haline getirmiş milletler önce haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da bağımsızlıklarını kaybetmeye mahkumdurlar.”

“Sevgili gençler, sizler Atatürk’ün deyimiyle geleceğin ümidi, ışıklı çiçeklerisiniz”

Konuşmasında gençlere seslenen Vali Elban, “Sevgili gençler, sizler Atatürk’ün deyimiyle geleceğin ümidi, ışıklı çiçeklerisiniz. Sizler Büyük Önderin bu eseri, onu bırakacağım ve gözüm arkada kalmayacak sözleriyle işaret ettiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği gençlersiniz. Bu emanete sahip çıkınız. Bunun içinde yakın tarihimizi çok iyi öğrenip, dersler çıkarınız. Cumhuriyetimizin kuruluşunu iyi bilmek, o kuruluşun gerçeğini anlamak ve anladığınız şeyi hayata geçirmekle Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını daha anlamlı hale getireceğinizden hiç kuşkum yoktur. Cumhuriyet genci olmanın sorumluluğuyla kendinizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamanız milli birlik ve beraberliğimizi zedeleyecek hiçbir olumsuzluğa fırsat vermemeniz ve hain emellere alet olmamanız ve itibar etmemeniz büyük önem arz etmektedir. Heyecanınızı bu ülkeye bu millete olan hizmet etme şevk ve ideallerinizi asla yitirmeyiniz. Zira Türkiye Cumhuriyeti idealist gençlerin omuzlarında ilelebet payidar kalacaktır. Bu konuda yetişkinler olarak bizlere anne babalara ve sizleri geleceğe hazırlayacak olan aydın Türk öğretmenlerine büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir” dedi.

29-ekim2.jpg

“Öğretmenler bugünkü seviyemizi sizlere borçluyuz”

Konuşmasında öğretmenleri de unutmayan Vali Elban, “Saygı değer öğretmenler bugünkü seviyemizi sizlere borçlu olduğumuzu ifade etmekle beraber bundan sonra da daha iyi seviyeye çıkabilmek için öğrencilerinize tarih bilincini, vatan bilincini, kültür bilincini, ahlak bilincini, evrensel ilkeleri, milli kültürümüzü, mahalli gelenek görenek, örf ve adetlerimizi ve inancımızı öğretmenizi hülasa onları iyi eğitmenizi istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyet coşkusu ve heyecanı içerisinde sevgi ve saygı ile selamlıyorum”

Elban, son olarak Bileciklilere de seslenerek, şöyle konuştu:

“Saygı değer Bilecikli hemşehrilerim Türkiye Cumhuriyeti’ni 93 yıl önce kuruluş yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarıyla vatanın savunması ve bölünmez bütünlüğü için mücadele ederek canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi ve 15 Temmuz gecesi bu vatanın ve cumhuriyet korunması için canlarını veren şehitlerimizi bu anlamlı günde ve sizlerin huzurunda rahmetle ve minnetle anıyorum. Gazilerimizin ve Yüce Türk Milletinin tüm bireylerinin de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramlarını en içten duygularla kutlayarak hepinizi Cumhuriyet coşkusu ve heyecanı içerisinde sevgi ve saygı ile selamlıyorum. Bayramımız kutlu olsun.”

Konuşmanın ardından Vali Elban’a Cumhuriyet ve Atatürk'e Saygı Gençlik Koşusunu tamamlayan öğrenciler taşıdıkları Türk Bayrağını verdi. Vali Türk Bayrağını 3 kere öperek teslim aldı. Kutlamalar, şiirlerinin okunması, spor dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verilmesi, halk oyunu gösterileri ve 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Bandosunun konseri ile devam etti.

Törenler, 2. Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanı Bandosunun eşliğinde tören geçişi ile son buldu.

 

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 2855 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.