29 YAŞINDAYIZ!..

29 YAŞINDAYIZ!..

27 Şubat 1989 yılında yayın hayatına başlayan Sakarya Gazetesi, 28 yılı geride bırakarak 29 yaşına girdi. Bundan 29 yıl önce milli ve manevi değerlerimizi yayınlarının odağına yerleştiren ve her zaman devletinin yanında milletle beraber yürüyen gazetemiz her geçen gün büyüyerek siz değerli okurlarımızın teveccühleri ile bugünlere geldi. 

Sakarya Gazetesi, 29 yaşına girdiği bugünlerde ilin en çok okunan, satan gazetesi, en çok takip edilen haber sitesi ve yüksek teknolojiye sahip matbaa tesisi ile Bilecik’in basın sektöründeki markası olma özelliğini eline aldı. Öyle ki; gazetemizin 29 yıldır abonesi olan kişi ve kuruluşların varlığı bizlere ilham ve gurur kaynağı oldu. 

ÜÇ KUŞAK GAZETE ÇIKARIYOR

1989 yılında, Gazetemiz Kurucularından Ali Erdal ve Şadi Erdal’ın çıktığı meşakkatli yolculuk geçen zaman zarfında ilin basın sektörüne yön veren bir yolculuğa dönüştü. Sakarya Gazetesi’nde uzun yıllar sayfa editörlüğü yapan Şadi Erdal’ın oğlu Mehmet Erdal Osmaneli ilçemize ‘Osmaneli Haber’ Gazetesi’ni açarak ilçeye günlük ilk gazeteyi kazandırdı. Daha sonra Yazı İşleri Müdürümüz Mücahid Erdal’ın bu alanda lisans yapan oğlu Kadir Erdal’da Bozüyük ilçemizde 33 yıldır yayın yapan ‘Yeni Bozüyük’ Gazetesi’ni satın alarak, Erdallar Ailesi’nin gazetecilik mesleğini sürdüren üçüncü nesli olarak kayıtlara geçti. 

ABONELERİMİZ BİZİM İÇİN KIYMETLİ

İlin her yerinden haber alan ve ilin her yerine haber veren Sakarya Gazetesi, il merkezi dışında ilçelerdeki aboneleriyle de Bilecik’te tek. Hatta Pazaryeri’nde satan tek gazete. Her sene yılbaşında kendi tesislerimizde üretilen hediyeleri abonelerimize takdim etme mutluluğu ise sadece Sakarya Gazetesi’ne has bir durum. 

abone-ziyaretleri.png

İLİN EN ÇOK TAKİP EDİLEN HABER SİTEMİZ MARKA OLDU

Sakarya Gazetesi, teknolojiyi takip eden ve çağın yeniliklerine ayak uyduran hamleleriyle yazılı basında olduğu gibi internet haberciliğinde de marka olmayı başardı. 2006 yılında, günün şartları ölçeğinde internet haberciliğine başlayan gazetemiz marka tescilli haber sitesi ‘www.bilecikhaber.com.tr’ ile Bilecik’in marka haber sitesi konumuna geldi. Haber sitemiz, ilimiz sınırlarını aşarak bölgesinde takip edilen, referans alınan bir haber portalı oldu.

BİLECİK’İN TÜRKİYE’YE AÇILAN PENCERESİ OLDUK

Gazetemizin marka tescilli haber sitesi www.bilecikhaber.com.tr artık Bilecik ölçeğini aşarak bölgede adından söz ettirir konuma geldi. Yenilenen ara yüzü ve sahip olduğu veri tabanıyla Bilecik’in Türkiye’ye açılan kapısı haline dönüşen haber sitemiz, Bilecik’in bir numarası olmakla beraber Türkiye ölçeğinde oldukça başarılı bir çizgiye ulaştı.

site--gorseli.png

Uluslararası site sıralama şirketi Alexa verilerine göre, marka tescilli haber sitemiz www.bilecikhaber.com.tr Türkiye sıralamasında 7 bin bandında yer alıyor. İlimizde yayın yapan diğer haber sitelerinden en iyi durumda olanı ise 10 bin dolaylarında bulunmakta.  

ZİYARETÇİ SAYIMIZI PAYLAŞMAKTAN ÇEKİNMİYORUZ

Ayrıca haber sitemizin ziyaretçi sayılarını ise kamuoyu ile paylaşmaktan çekinmiyoruz. Haber sitemize yerleştirdiğimiz site sayacı, sitemizin ziyaretçi sayılarını ve trafiğini günün her anında şeffaf bir şekilde ortaya koymakta. 

SOSYAL MEDYADA DA VARIZ

Sosyal medya kullanıcılarının tamamen kendi iradeleri ile beğenerek katıldıkları Facebook sayfamız siz değerli takipçilerimizle 11 binin üzerinde beğeni sayısına ulaştı. Sayfamızın takipçi sayısı da 11 bin bandına ulaştı. 

facebook.png

HIZLI BALIK BÜYÜK BALIĞI YUTAR

Haber sitemizin yakaladığı bu büyük başarıyı değerlendiren Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Mücahid Erdal, internet haberciliğinin geldiği noktada artık büyük balığın küçük balığı değil hızlı balığın büyük balığı yediğini söyledi. Erdal, Basın İlan Kurumu’nca düzenlenen bir konferansa katıldığını anımsatarak, “Basın İlan Kurumu’nun düzenlediği bir seminerde konuşmacılardan bir tanesi artık teknoloji çağının içinde bulunduğumuzun altını çizdi. Habercilik anlayışının da eskisi gibi olmadığını büyük balığın küçük balığı değil, hızlı balığın büyük balığı yediğini anlattı. Bende o dönemlerde bu durumu anlatan bir haber yazdım ve Basın İlan Kurumu haberimi kendi internet sitesinde manşetten yayınladı. Biz de Sakarya Gazetesi olarak bu prensiple yayınlarımızı yapıyoruz. Okurlarımıza haberlerimizi internet sitemiz üzerinden en hızlı şekilde duyuruyor ardından gazetemizde yazıyoruz” dedi. 

HİZMET STANDARLARIMIZI YÜKSELTİYORUZ

İnternet haberciliği alanında, hizmet standardımızı ve çeşitliliğimizi artırmaya devam ediyoruz. Bu bağlamda, haber sitemizin mobil bildirim özelliği okurlarımızın büyük beğenisini kazanırken, sosyal medya hesaplarımızdan haberlerimize ulaşma imkanı etki alanımızı daha genişletti.

mobil-uygulamamiz-guncellendi-haberi2-001.jpg 

MATBAA ALANINDA ÇITA ÇOK YÜKSELDİ

Sakarya Gazetesi’nin basıldığı matbaa tesisi, civar illerin gelip gördüğü, bilgi aldığı bir tesis seviyesine ulaştı. Son teknoloji baskı makinaları ve baskı öncesi ve sonrasına ait makinalar ilimizde matbaacılık alanında çıtayı çok yükseltti. Civar illerde olmayan teknolojiye sahip olmamız ilimizi matbaa sektöründe Eskişehir, Bursa ve Kocaeli gibi illerle yarışabilir duruma getirdi. 

Matbaa tesisimiz, Afyon, Bursa, Eskişehir hatta Denizli gibi illere iş bastı, basmaya devam ediyor. Bugün Türkiye’de marka olmuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partilileriyle toplantı yaptığı Afyon ilindeki bir otelin matbaa işinde bizi tercih etmesi gelinen noktanın en güzel örneğidir. Yapılan iş, Afyon’a daha yakın olan Kütahya, Eskişehir gibi illerin üstesinden gelip gelemeyeceğinden çekindiği, pantone renklerle beraber 6 renkli bir bakı işidir. Zaten müşterilerimizde kalitenin farkındadır ve işlerini yaptırmak için il dışına gitmekten kurtulmanın sevinci hem onların hem bizim mutluluk kaynağımızdır. 

speedmaster-matbaa-makinesi.png

TEŞEKKÜR

Sakarya Gazetesi’nin 29 yıllık yayın hayatını anlatmaya ne gazete sütunları ne de kelimeler yeter. Büyük bir mücadelenin ve azmin sonucunda bugünlere gelen Sakarya Gazetesi’nin yıllar geçse de değişmeyen tek özelliği okurlarından aldığı güçtür. Bizlerin bugünlere gelmesinde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen okurlarımıza canı gönülden teşekkür ederiz. Allah razı olsun.

Sizlerle birlikte nice 29 yıllara inşallah…

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 1791 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum