3 personel işten çıkarıldı, müdür açığa alındı

3 personel işten çıkarıldı, müdür açığa alındı

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bilecik’te yaşanan köpek katliamına ilişkin yeni bir açıklama daha yaptı.

Bilecik Belediye Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bilecik’te yaşanan köpek katliamına ilişkin yeni bir açıklama daha yaptı. Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, Bilecik Belediyesi’nde bir daha bu ve buna benzer bir suçun veya ihmalin yaşanmayacağına dair söz verdi.

Olaya karışan 3 personelin iş akdinin sonlandırıldığını ve ilgili birim müdürünün açığa alındığını dile getiren Başkan V. Melek Mızrak Subaşı, sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını ve suçluların yanında kesinlikle yer almayacaklarını belirtti.

Başkan V. Subaşı açıklamasında, şunları kaydetti:

“Son günlerde yaşanan olaylar, sizleri olduğu gibi beni de derinden etkilemiştir. Bu açıklamayı yapmak, yaşanan üzücü olaylara dair duyduğumuz acıyı ifade etmek, aynı zamanda doğru adımların atılacağına dair güvenceler vermek amacındayım.

Belediyemizin Veterinerlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirilen 15 köpeğin iğneyle öldürülerek yol kenarına atılması olayı, sadece bir hayvansever ve hayvan sahibi olarak değil, bu toplumun bir ferdi olarak da beni oldukça derinden yaralamıştır. Bu tür acı olayların yaşanmasının kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Ayrıca sokak hayvanlarına sahip çıkmak ve onları iyileştirmek için hayata geçirdiğimiz birçok örnek proje ve çalışmalarımıza gölge düşüren bu vahşeti sizler gibi ben de lanetliyor ve kınıyorum. Bizler can dostlarımızı korumaya, onları iyileştirmeye ve onlar için üretmeye devam edeceğiz.

Bu olaya karışan 3 personelin iş akdini sonlandırdık ve ilgili müdürü açığa aldık. Adaletin yerini bulması için sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim. Ancak bu sürecin, sadece bir cezalandırma süreci olmayacağını, aynı zamanda daha etkili önlemler alarak benzer olayların önüne geçmeye çalışacağımızı belirtmek isterim. Bilecik Belediyesi olarak asla suçluların yanında veya arkasında yer almayacağımızı vurgulamak istiyorum. Gözlerinin içine bakarak, omuz omuza, güven ve samimiyet ortamı olduğuna inandığım personellerimizin bu tür bir suç işlemesi, işlenen suçun yalanla kapatılmaya çalışılması ve son ana kadar yalan söylenmesi ise bizleri oldukça derinden yaralamıştır.

Siz değerli kamuoyunun huzurunda bir daha böyle bir suç ve ihmalin belediyemizde yaşanmayacağına dair söz veriyorum. Can dostlarımızın sağlığı ve güvenliği için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Saygılarımla.”

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum