35 MÜJDEYLE GELİYOR

35 MÜJDEYLE GELİYOR

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 163 milyon lira tutarındaki 35 adet yatırım müjdesi ile Bilecik’e geliyor. Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bilecik programı kapsamında Bilecik ilinde Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilecek 12 adet tesis ile Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yapılacak 1 adet tesisin temelini atacak. Ayrıca Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu DSİ tarafından tamamlanan 5 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 6 Mayıs Cuma günü Bilecik ilinde düzenlenecek olan toplu temel atma ve açılış merasimi ile 169 milyon lira yatırım bedelli  18 adet tesisin temelini atacak ve açılışını gerçekleştirecek.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 14.00’te Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde İnhisar Çaltı Barajı, İnhisar Tarpak Barajı, Gölpazarı Demirhanlar Barajı, Pazaryeri Dereköy Barajı, Osmaneli Soğucakpınar Barajı, Söğüt Savcıbey Barajı ile 3 adet sulama tesisinin ve 3 adet taşkın koruma tesisinin temellerini atacak. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca OGM tarafından gerçekleştirilecek ağaçlandırma ve ormancılık projelerini açıklayacak.
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, aynı merasimde DSİ tarafından inşa edilen Darıdere İlave Sahalar Sulaması Tamamlama işi ile 4 adet taşkın koruma tesisini hizmete alacak.
Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 24.300 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Temeli atılacak barajlarla toplam 18 milyon metreküp su depolanacak. Ayrıca temeli atılacak ve açılışı yapılacak taşkın koruma tesisleri ile de 3 ilçe, 3 mahalle ve 9 köy taşkın zararlarından korunacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 10 Ekim 2013 ve 5 Mart 2014 tarihlerinde Bileciklilere verdiği 40 milyon TL’lik 30 müjdeye ilave olarak 163 milyon lira yatırım bedeline sahip 35 müjde daha verecek. Böylece son 4 yılda Bileciklilere toplam 203 milyon TL’lik 65 müjde vermiş olacak.
Müjdeler arasında baraj, sulama tesisleri, taşkın koruma, gelir getirici tür ağaçlandırma, orman köylülerine kredi verilmesi, Kınık Şelalesi Tabiat Parkı ve 1 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulumu yer alıyor.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2297 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.