45 KİŞİ YAKALANDI

45 KİŞİ YAKALANDI

Bilecik il Emniyet Müdürlüğü tarafından Ocak ayı faaliyetleriyle ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 1 Ocak - 31 Ocak arasında yapılan asayiş kontrolleri ve aramalarda 45 kişinin yakalandığı bildirildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi: "Suç ve kabahatlerin işlenmesinin önlenmesi, silah, mühimmat, kaçak mal ve her türlü suç eşyasının ele geçirilmesi, aranan kişilerin yakalanması, meydana gelen olayların ve suçların aydınlatılması, suç işleyenlerin ve şüphelilerin yakalanmaları amacı ile 01/01/2017 ile 31/01/2017 tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerimizde yapılan,

Asayiş Kontrolleri ve Aramalarında;

6371 kişinin UYAP sisteminden yapılan kontrolü neticesinde ilimizce aranan 30 diğer illerce aranan 15 olmak üzere değişik suçlardan aranan toplam 45 kişi yakalanmıştır.

İlimiz Gazipaşa Mahallesinde 8 Suçtan Aranan Cezaevi firarisi Yakalandı.

04 Ocak 2017 tarihinde İlimiz Gazipaşa Mahallesinde bulunan bir işyerinde 8 suçtan aranan ve cezaevi firarisi olan şahıs yakalandı. Ekiplerimizce cezaevi firarisi olduğu ve 8 farklı suçtan arandığı bilinen ve takibi yapılan şahıs Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalandı. Firari şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

İlimiz Pelitözü Mahallesinde Evden Hırsızlık, Hürriyet Mahallesinde İşyerinden Hırsızlık Olayı Aydınlatıldı, Olayların Faili Yakalandı.

21.12.2016 tarihinde İlimiz Pelitözü Mahallesinde evden hırsızlık, 05.01.2017 tarihinde İlimiz Hürriyet Mahallesinde işyerinden hırsızlık oldu. İkametten laptop bilgisayar ve LCD televizyon, İşyerinden LCD televizyon bir miktar para ve bir miktar gıda maddesi çalındı. Hırsızlık sonrası Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerimizin yapmış olduğu kapsamlı çalışmalar neticesinde faile ulaşıldı. Ekiplerimizce yakalanan şahıs çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edilirken, hırsızlık konusu eşyalar da sahiplerine teslim edildi.

İlimiz Hürriyet Mahallesinde Resmi Belgede Sahtecilik Olayı Şüphelisi Yakalandı.

16.01.2017 tarihinde İlimiz Hürriyet Mahallesinde bir İhbarı değerlendiren ekiplerimiz Dumlupınar Caddesi üzerinde bulunan aracı incelediler. Aracın plakası ile ruhsat bilgileri farklı olduğu anlaşıldı. Başka bir aracın plakasını kullanan kişi adli makamlara teslim edildi.

İlimiz Hürriyet Mahallesinde 6136 SKM Olayı Şüphelisi Yakalandı.

22.01.2017 tarihinde ekiplerimize İlimiz Hürriyet Mahallesinde Kapalı Pazar civarında bir bayanın yardım istediği ve silahlı kavga olduğu yönünde anons gelmesi üzerine ekiplerimiz ihbarın geldiği Kapalı Pazar civarına intikal ettiler. Çevrede yapılan araştırmada durumundan şüphelenilen bir kişinin üstünde yapılan aramada ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Üzerinde ruhsatsız tabanca bulunan ve adli makamlarca aranan şahıs Çıkarıldığı Mahkemece tutuklanarak ekiplerimizce cezaevine teslim edildi.

İlimiz Bahçelievler Mahallesinde Terör Örgütü Üyesi Yakalandı.

12.01.2017 tarihinde Bahçelievler Mahallesinde şüpheli bir şahsın olduğu bilgisi alır almaz ekiplerimiz malum yere geçti. Şüpheli şahsa ulaşılarak yapılan sorgulamasında Silahlı Terör Örgütü üyesi olmak dahil 4 ayrı suçtan arandığı anlaşıldı. Şahıs ekiplerimizce yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

İlimiz Otogarında Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama Suçundan Aranan Şahıs Yakalandı.

13.01.2017 tarihinde Asayiş Şube Ekiplerimizin halkımızın huzuru suçların önlenmesi ve suçluların yakalanması için yapmış olduğu rutin devriye hizmeti ifası sırasında durumundan şüphelenerek durdurdukları ve sorguladıkları bir şahsın Bursa Ağır Ceza Mahkemesince Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Ticareti Yapma veya Sağlama Suçundan Arandığı anlaşıldı. Ekiplerimizce yakalana şahıs Çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

İl Genelinde Yapılan Umuma Açık Yerlerin Denetlemelerinde;

İl merkezinde Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 7 adet içkili yer, 43 adet kıraathane, 27 adet kafe, 5 adet internet kafe, 4 adet oyun salonu denetlenmiş, denetlemelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamıştır.

Bozüyük İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 57 Kıraathane, 5 İnternet Kafe, 3 Oyun Salonu, 8 İçkili Yer denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Söğüt İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 17 Kıraathane, 3 İnternet Kafe, 1 Oyun Salonu, 3 İçkili Yer, 3 Tekel Bayii denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Osmaneli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerce 9 Kıraathane, 1 İnternet Kafe, 10 Çay Bahçesi, 1 Hamam denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Gölpazarı İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 7 Kıraathane, 2 İçkili Yer denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

İnhisar İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekiplerce 4 Kıraathane, 2 Tekel Bayii, 2 İçkili Yer denetlenmiş olup herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır.

Kabahat Nevi Suçlarla İlgili Olarak,

Silah Taşımaktan 7, Emre Aykırı Davranış 1, Tütün Mamullerinin Tüketilmesinden 18, Sarhoşluktan 3, olmak üzere toplam 29 kişiye idari para cezası uygulanmıştır.

Trafik Denetimlerinde;

1. Hız ihlali yapan 836 sürücüye,

2. Alkollü araç kullanan 23 sürücüye,

3. Emniyet Kemeri takmayan 5 sürücüye,

4. Kırmızı ışık ihlali yapan 6 sürücüye,

5. Kasksız motosiklet kullanan 3 sürücüye,

6. Park yasağı bulunan alanlara park eden 205 sürücüye,

7. Araçlarına zamanında muayene yaptırmayan 82 sürücüye,

8. Taşıma sınırının üzerinde yolcu taşıyan 3 sürücüye,

9. Yük taşıma sınırının üzerinde yük taşıyan 12 sürücüye,

10. Araç sigortasını yaptırmayan 32 sürücüye,

11. Diğer kural ihlalleri için 307 sürücüye olmak üzere

Toplam 1524 şahsa cezai işlem uygulanmıştır.

İlimiz genelinde vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için kontrol, denetim ve çalışmalara aralıksız devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2921 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.