5 milyon TL'ye daha ihtiyaç var!

5 milyon TL'ye daha ihtiyaç var!

Bilecik'te inşaatı devam eden Ertuğrulgazi Camii için 5 milyon TL'ye daha ihtiyaç olduğu bildirildi.

Bilecik'te inşaatı devam eden Ertuğrulgazi Camii için 5 milyon TL'ye daha ihtiyaç olduğu bildirildi. Ayrıca camiinin alttan ısıtma tesisatının masraflarının Bilecik Valisi Şefik Aygöl tarafından üstlenildiği öğrenildi.

5-milyon-tlye-daha-ihtiyac-var.jpg

Bilecik Valisi Şefik Aygöl, yapımı devam eden Ertuğrulgazi Camii'nde incelemelerde bulundu. Bilecik Müftüsü Ali Erhun ile birlikte camii inşaatını gezen Vali Aygöl, Müftü Erhun'dan bilgi aldı.

2019 yılında yapımına başlanan ve tamamlandığında 600 kişilik ibadet alanına sahip olacak camiinin tamamlanması için 5 milyon TL'ye daha ihtiyaç olduğunu aktaran Müftü Erhun, bugüne dek 8 milyon TL civarında harcama yapıldığını ifade etti.

5-milyon-tlye-daha-ihtiyac-var1.jpg

Müftü Erhun, Ertuğrulgazi Camii inşaatına ilişkin yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Ertuğrulgazi Camiimizin inşaatına 2019 yılında başlanmış olup aynı yıl içerisinde kaba inşaat kısmı tamamlandı. Gerek ilimizden ve gerekse ilimiz dışından Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfımız aracılığıyla ilmek ilmek topladığımız yardımlarla günümüze kadar 8 milyon tl harcadığımız camimizi ibadete hazır hale getirmeye çalışıyoruz. Halihazırda camimizde vakit namazları ve Cuma namazı kılınmaktadır. Şu anda, cami altında bulunan 1 kat Diyanet Vakfı hizmet katı, Diyanet Gençlik Merkezi, toplantı salonu ve wc olarak hizmet verecek alanların inşaatı devam etmektedir. Caminin tamamlanarak tam kapasiteyle hizmet vermesi için 5 milyon tl ye ihtiyaç duyulmaktadır. İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle kalan kısmını en kısa sürede tamamlayarak Bilecik’imize kazandırmaya çalışacağız. Ben öncelikle camimizin alttan ısıtma tesisatı masraflarını üstlendiği için Sayın Valimize teşekkürlerimi sunuyorum. Cenabı Mevla’dan camimizin inşaatının tamamlanmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Valimizin ve tüm vatandaşlarımızın hayırlarını kabul etmesini niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.

5-milyon-tlye-daha-ihtiyac-var2.jpg

Yapılan incelemeler esnasında, İl Müftü Yardımcısı İbrahim Özen ve Türkiye Diyanet Vakfı Bilecik Şubesi yetkilileri hazır bulundu.

5-milyon-tlye-daha-ihtiyac-var3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 841 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum