86. DAKİKADA 1-1 OLAN MAÇ 3-3 BİTTİ

86. DAKİKADA 1-1 OLAN MAÇ 3-3 BİTTİ

 Bilecik 1. Amatör Lig'in namağlup lideri Bilecikspor, Bozüyük deplasmanında puan kaybederken, 86’ncı dakikada 1-1 olan maç, 3-3 bitti. 

Bilecik 1. Amatör Lig 17. haftasında Bozüyük 1. Nolu Saha'da oynanan Yeşilyurt Spor, Bilecikspor maçı 3-3’lük skorla biterken, Bilecikspor 17’inci hafta sonunda ilk puan kaybını yaşadı. Maça antrenörü Hasan Kol’un cezası nedeniyle tribünden yönlendirmeleri ile başlayan Bilecikspor, maçın 22’inci dakikasında Mustafa Bingöl ile durumu 1-0’a getirdi. Bu gol sonra atakları devam eden Bilecikspor Celal Daş ve Oğuzhan Yol ile bulduğu atakları değerlendiremedi. Ev sahibi Yeşilyurt Spor ilk yarıda fazla bir varlık gösteremezken, ilk yarı Bilecikspor’un 1-0’lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

İkinci yarının son 11 dakikasına 4 gol sığdı

Maçın ikinci yarısına daha atak bir futbola başlayan Yeşilyurt Spor maçın 50’inci dakikasında Önder Gürer ile durumu 1-1’e getirdi. Bu gol sonrası iki takım oyuncuları arasından yer yer gerginlikler yaşanırken, bu gerginlik taraftarlar arasına sıçradı. Maçın 86’ncı dakikasında gelişen bir kontratak sonrası Yeşilyurt Spor Şemsettin Yağar ile durumu 2-1’e getirdi. Maçın 90’ncı dakikasında maçın orta hakemi 7 dakika uzatma gösterdi. Bu dakika sağ kanattan bir faul kazanan Bilecikspor’da topun başına geçen Tamgaç Keçe’nin ortasından oyuna sonradan giren Yunus Altın’ın düzgün kafasıyla durum 2-2’ye geldi. Bu gol sonrası ataklarını sıklaştıran Bilecikspor maçın 90+4’üncü dakikasında ceza sahası içine kesilen bir ortada yaşanan karambol sonrası Yunus Altın’ın düzgün vuruşu filelere giderek durum 3-2’ye geldi. Maçın 90+6’ncı dakikasında Bileciksporlu Celal Daş yerde kalırken maçın orta hakemi maçı devam ettirdi. Yeşilyurt Sporlu oyuncular topu taça atmayarak devam etmesi üzerine gelişen atakta Murat Tok topu ağlara göndererek durumu 3-3’e getirdi. Bu gol sonrası Bileciksporl oyuncular hakeme dakikalarca itiraz ettiler. Bu gol aynı zamanda maçın skoru olurken, maç 3-3 bitti. Bu beraberlikle oynadığı 15 maçı da kazanarak 45 puanla 17’inci haftaya giren Bilecikspor ilk puan kaybını yaşayarak, 1 maç eksiğiyle 46 puanla zirvedeki yerini korudu.

mac-sonu-saha-karisti-1.jpg

“Hakem maçı katletti”

Maç sonunda açıklama yapan Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, “Bu maçın hakemi 2 tane kırmızı kartı vermedi. Yeşilyurt Sporlu bir oyuncu ceza sahası içinde Tamgaç’a gözünün önünde kafa atıyor adama sarı kart veriyor. Yan hakemin gözü önü önünde 90+6’ncı dakikada Celal Daş yerde kalıyor. Bu faul ha değil sporcu sağlığı var. Adam yerde kıvranıyor orta hakem maçı durdurmuyor devam ettiriyor. O pozisyonda gol yedik maç 3-3’e geldi. Önce sporcu sağlığı hangi takım olursa olsun. Bugün hakemler maçı kaldıramadı. Maçın stresi ve yaşanan olayların etkisi altında kaldı. İlk yarı takımım ikinci yarının en iyi oyununu oynadı. İstekli arzulu ama ikinci yarı işler değişti. 1 puan aldık. Yeşilyurt Sporlu oyuncuları kutluyorum iyi mücadele ettiler” dedi.

MAÇ SONU SAHA KARIŞTI

Yeşilyurt Spor, Bilecikspor maçının 90+5. dakikasında başlayan gerginlik maç sonunda ortalığın karışmasına neden oldu. 

Bilecik 1. Amatör Lig 17. haftasında Bozüyük 1. Nolu Saha'da oynanan Yeşilyurt Spor, Bilecikspor maçının 90+5. dakikasında Yeşilyurt Sporlu oyuncularla Bilecikspor Kulüp başkanı ve yöneticilerini bulunduğu tribünde yaşanan küfür tartışması maç sonunda ortalığın karışmasına neden oldu. Maçın 90+5’inci dakikasında Yeşilyurt Sporlu 5 numaralı oyuncu Kerem Durak ile Bilecikspor yönetim kurulu üyesi Osman Genç arasında gerginlik yaşandı. Bu gerginlik maçın 90-7’inci dakikasında maçın orta hakemi İsa Yaldız’ın bitiş düdüğü sonrası da yaşandı. Yeşilyurt Spor Başkanı olan ve aynı zamanda takımın kaptanlık yapan Fedai Turgut bitiş düdüğü sonrası Bileciksporlu yöneticilerin olduğu tribüne doğru koşarak tel örgülere tırmandı. Bu olayı gören takımın 20 numarası da tellere tırmanarak Bilecikspor Başkanı ve yanındakilere saldırmak istedi. Bileciksporlu oyuncular ve olaylara geç müdahil olan emniyet güçlerinin araya girmesi sonrası olaylar yatıştırılırken, Yeşilyurtlu oyuncular maç boyunca yöneticilerinin bulunduğu tribünden kendilerine küfür edildiklerini söylediler.

Emniyet maçın 75’inci dakikasında Bilecikspor taraftarlarını gönderdi

Bozüyüklü taraftarlar Bilecikli taraftarlarının bulunduğu alana gelerek kısa süreli gerginlikler yaşandı. Yaşanan gerginlikler sonrası olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Güner iki takım taraftarlarının arasına polis dizerek maçın başında yapması gereken hamleyi taraftarlar birbirine girmesinin ardından yaptı. Emniyet maçın 75’inci dakikasında Bilecikspor taraftarlarını Bilecik’e göndermesi taraftarların tepkisine neden oldu.

mac-sonu-saha-karisti-2.jpg

"Futbolun dışında her şey vardı"

Maç sonunda İHA muhabirine olayları anlatan Bilecikspor Başkanı İsmail Cinoğlu, tribünde tam anlayama kargaşa olduğunu anlatarak, "Gereksiz tepki veriyorlar. Bunlar yanlış şeyler. Futbolcuların tel örgülere kadar çıkması, bu kadar konsantre olmaları sebebiyle futbolun dışında her şey vardı. Böyle gerginlikler yaşandı. Yola devam ediyoruz, futbolda puan kaybetme de var, kazanma da. En azından namağlup yolumuza devam ediyoruz" dedi. 

Zorlu maç 3-3 sonuçlanırken, Bilecikspor liderliğini sürdürdü.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 4338 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.