ŞADİ  ERDAL

ŞADİ ERDAL

AB + ABD + İSRAİL + TÜRKİYE MUHALEFETİ

AB + ABD + İSRAİL + TÜRKİYE MUHALEFETİ

16 Nisan halkoylaması milat olarak anılacak. İdari sistemimizde değişiklik yaşanacak.

Halk yüzde 51,4 ile değişikliğe “EVET” dedi. Yüzde 48,6’sı “HAYIR” oyu kullandı. Muhalif oy kullananların sesine kulak vermek gerekir, azımsanacak rakam değil.

Muhalif tarafı ele alırsak onlar hiçte azımsanamaz. Başta AB ülkelerinin tamamı, ABD, İsrail, yaptıkları muhalefet ile halkı etkilediler. İçerideki siyasi muhalefet, dışarıdaki muhalefetten güç aldı. Bütün bunlara rağmen referandumda başarılı olundu.

Recep Tayyip Erdoğan AB ülkelerine “Hepiniz, topunuz gelin” demekte ne kadar haklı olduğu bir kere daha meydana çıktı. AB ülkelerinden Hollanda’da geçen ay yapılan seçimlerde iktidarda olan parti yüzde 21 oy alabildi. Geride kalan partiler daha da aşağılarda kaldı. Beş parti ile hükümet kurabiliyorlar.

Almanya’da yapılan son eyalet seçimlerinde Merkel’in partisi en yüksek oyu aldı yüzde 18, diğerleri bu rakamın altında kaldılar.

Fransa’da yapılan son yerel seçimlerde eski Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin partisi yüzde 34 oy alabildi.

İsrail’de yapılan mahalli seçimlerde ise halkın yüzde 42’si oy kullanmaya katıldı. İktidar partisi oy kaybına uğradı.

Ak Parti + MHP’nin halk oylamasında yüzde 51,4 alarak kazanmasını azımsayanlar çıkabilir. Son ABD seçimlerini Trump rakibinden biraz daha az oy almasına rağmen fazla delege çıkardığı için başkanlık koltuğuna oturdu. Niye seçim yapılıyor? 1 oy da fazla olsa alan kazanıyor.

AB ülkelerinde Almanya, Hollanda da seçim kazanan partilerin aldığı oyu toplasak yine halk oylamasının sonucuna ulaşamıyor. Fransa’yı da eklersek ancak geçebiliyor.

Burada Türk Milletini oylamaya yüzde 86 ile katılmasını takdir etmemiz lazım. Halkımızın ülkesine sahip çıktığının işaretidir. AB ülkelerinde yüzde 50’yi geçemiyorlar.

Sonuçlar ülkemize hayırlara vesile olsun.

 

Bu yazı toplam 1730 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ŞADİ ERDAL Arşivi
SON YAZILAR