ABBASLIK YOLU HAFRİYAT ALANINA DÖNDÜ

ABBASLIK YOLU HAFRİYAT ALANINA DÖNDÜ

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik; “Vatandaşlar, çevre kirliliğine neden olan bu tür olaylarla karşılaştıklarında Alo 153 ihbar hattını arasınlar”

Abbaslık köy yolu üzerindeki yeşil alana duyarsız vatandaşların döktüğü hafriyat atıkları çevreye kirletmeye devam ediyor. 
Konu hakkında açıklama yapan Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik, vatandaşların çevre kirliliğine neden olan bu tür olaylarla karşılaştıklarında ihbar için 153 Zabıta Müdürlüğü ihbar hattını aramaları gerektiğini belirtti. Tetik, daha önce de doğal yaşamdaki canlıların da zarar gördüğü bu hafriyat ve atıklar ile ilgili olarak bir çalışmalar yaptıklarını anlatarak, "Bahsi geçen alanda daha birkaç gün önce 2 kamyon hafriyat atığının temizlendi. Alana hafriyat döküldüğü anı gören ören vatandaşların hemen ihbarda bulunmaları gerektir. Birçok noktaya, hafriyat ve atıkların atılmamasına ilişkin yazı ve uyarı levhaları yerleştirdik. Buna ilişkin olarak müdürlüğümüz tarafından denetimler, sıklaştırılarak devam ediyor. Ayrıca, hafriyat atığı ya da herhangi bir evsel atığı çevreye atanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41/4 Çevreyi Kirletme Kabahati çerçevesinde inşaat atık ve atıklarını bunların toplanmasına veya depolanmasına özgü yerler dışına atan kişiye idari para cezası verilir. Bu atık ve atıkların kaldırılmasına ilişkin masraf da ayrıca kişiden tahsil edilir. Bu kapsamda kurallara uymayanlara, cezai işlemler uygulanacaktır. Bu konuda halkımızın duyarlı olması son derece önemlidir” dedi.
Öte yandan Tetik, konuyla ilgili olarak gereken çalışmanın en kısa sürede yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1877 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum