'ABDULLAH MİHALGAZİ' ANILDI

'ABDULLAH MİHALGAZİ' ANILDI

İnhisar Kaymakamlığınca geleneksel Harmanköy, "Abdullah Mihalgazi'yi" anma programı düzenlendi. 

Vali Süleyman Elban, Mihalgazi Türbesi yerleşkesinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, bu tür programların toprakların vatan olarak bırakılmasına ve İslamlaştırılmasına vesile olan başta Mihalgazi olmak üzere tüm büyükleri, komutanları ve manevi mimarları rahmetle ve minnetle anmanın yanında gurbette yaşayanların tekrar köylerine gelerek, kaynaşmalarına vesile olduğunu söyledi.

Toprakların İslam'la buluşturulması ve vatan olarak bırakılmasında kolay süreçlerin yaşanmadığını ifade eden Vali Elban, şöyle konuştu:

"Çok ciddi mücadeleler, büyük savaşlar ve acılar yaşandı ama bir o kadar da büyük kahramanlıklara vesile olmuş. Ve bu yaşanan kahramanlıklardan birisi de kendisini andığımız Abdullah Mihalgazi'dir. Allah kendisine Rum tekfuru olmasına rağmen hem İslam'la müşerref olmayı nasip kılmış hem de gazilik unvanını kazanmayı nasip etmiş. Bu ülkenin bizlere vatan olarak bırakılmasına vesile olan atalarımıza, komutanlarımıza ve askerlerimize rahmet diliyorum ve kendilerini şükranla anıyorum."

AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir de bu coğrafyada yaşayan Bileciklilerin şanslı olduklarını vurgulayarak, "Çünkü bizim ecdadımız buradan bir cihan devleti çıkartmış. Çıkarttığımız devlet dünyanın dört bir tarafına sadece ve sadece adaleti yaymak ilayı kelimetullahı yaymayı kendine gaye edinmiş. Hiçbir zaman fetihlerinden bir sömürge çıkartmak üzere değil gittiği yerlerde insanlığı adaleti hakkaniyeti temsil etmek üzere fetihler gerçekleştirmiş. İşte bu fetihleri gerçekleştirirken bir takım kahramanlar var. Köyümüzde bulunan Abdullah Mihalgazi'de bu ulvi gayeyle mücadele eden Osmangazi'nin meçhul komutanlarından biri." dedi.

Kaymakam Hakan Keskin ise ataların tarih boyunca kılıç ve kalkanlarıyla toprakları fethederken, adalet ve imanlarıyla gönülleri fethettiğini söyledi.

Anma programı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Ömer Faruk Harman'ın, "Abdullah Mihalgazi"nin hayatı konulu konuşması ve Mihalgazi Türbesi'nin ziyaretiyle sona erdi.

Programa, Vali Elban'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler ve üyeleri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

 

Kaynak:Aysun YILDIZ

Bu haber toplam 2066 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.