MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

ADALETİN OLMADIĞI YERDE KAVGA OLUR

ADALETİN OLMADIĞI YERDE KAVGA OLUR

Aslında bulantı “Mevcut adaylardan olacak diye bir kural yok” cümlesiyle başlıyor. Ak Parti'de Bilecik Belediye Başkan adaylığı için 6 isim aday adaylığını açıkladı. 

Muhabirimizin aday adaylarıyla ilgili sorusuna Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz “Mevcut adaylardan olacak diye bir kural yok” ifadesinin gazetemizde yer almasının ardından aday adayları ve bazı teşkilat mensupları bu sözlerden hoşnut olmadıklarını söylediler.

Ama Başta İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş ve teşkilat olsun, gerekse 6 aday adayı, Milletvekili Poyraz’ın bu açıklamasının ardından hiçbir tepkileri olmadı. 

Temayül yoklaması öncesinde bazı basın kuruluşlarında İl Başkanı Ramazan Kurtulmuş  ve Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yürükçü isimlerinin temayülde yer alacağı haberlerinin kamuoyunda konuşuldu. Kaynağın da tek merkezden olduğu tahmin edildi.

Ve temayül yoklaması bitti. Çuvalın ağzı bağlandı. Ankara’ya yola çıktı. Belki çuval Ankara’ya ulaşmadan Mustafa Yürükçü “Ak Parti İl Teşkilatının yapmış olduğu Bilecik Belediye Başkanlığı adaylığı temayülünde, şahsıma gösterilen teveccühten dolayı tüm hemşehrilerime teşekkür ederim” mesajını atması, tvitter hesabından bu mesajı paylaşması aday adaylarını ve teşkilatı, temayülde oy kullananları oldukça rahatsız ettiği görüldü.

Eskişehir’de memur olarak görev yapan Mustafa Yürükçü, Bilecik Belediyesi’ne gelerek müdürlük ünvanı, ardından Bilecik Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Şimdi ise Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı olarak görevine devam ediyor. Yürükçü’nün de temayül yoklamasının ardından “... temayülde, şahsıma gösterilen teveccühten dolayı tüm hemşehrilerime teşekkür ederim” mesajı atması, parti içerisinde dğer aday adaylarına karşı “hoş olmayan bir davranış” olarak algılandı. 

Milletvekili Poyraz’ın resmen Mustafa Yürükçü’yü desteklediğini ağzından duymadım ancak yakınındakilerin resmen “Bizim adayımız Mustafa Yürükçü’dür ve Bilecik Belediye Başkan adayı Yürükçü olacak” demesi bu sürecin Poyraz’ın politikası olduğu algısını uyandırıyor.

Ak Parti Genel Merkezi görevlilerinin nezaretinde temayülde oy kullanan Ak Parti teşkilat mensupları, çuvalın ağzı bağlanıp Ankara’ya yola çıkmasından dolayı sonuçları bilmiyor. Mustafa Yürükçü’nün bu mesajı Yürükçü’yü destekleyenler tarafından, sonuçların öğrenildiği imajını da veriyor. Bu aynı zamanda Ak Parti Genel Merkezi’nden temayüle nezaret edip, çuvalı Ankara’ya götüren görevlileri de töhmet altında bırakıyor.

Milletvekili Poyraz’ın Mustafa Yürükçü’yü aday gösterdiği, aday adayı yapmadan temayülde teşkilat mensuplarına işaret ettiği ve neticede Yürükçü’nün Bilecik Belediye Başkan aday adaylığının konuşulması, Milletvekili Poyraz’ın politikası olduğu vatandaşların dilinde.

Eğer böyle ise Ak Parti Bilecik’te telafisi mümkün olmayan yaralar açabilir. Varsayalım 6 aday adayından birisi belediye başkan adayı oldu. Bilecik Belediye Başkanlığını da kazandığı takdirde milletvekili kazanan belediye başkanı ile nasıl çalışacak?

Mustafa Yürükçü tali yoldan sürece dahil olup aday olursa, bu sefer 6 aday adayına karşı büyük nezaketsizlik yapılmış olur ki, bu aday adayları partisinin bu tavrını hazmedemeyip yerel seçimde tahmin edilemeyen tavır içersine girebilirler. Bu partiye zarar getirmez mi?

Ak Parti İl Başkanlığı’nın aday adayı tanıtım toplantısında 6 isim de kim aday olursa onun yanında olacaklarını, kendileri aday olmuş gibi seçimlerde çalışacaklarını söylediler. Haber sitemizde video görüntüleri hala mevcut. Acaba tali yoldan ana yola giren bir isim olursa mevcut 6 aday adayı aynı tavrı gösterecekler mi?

Bu girişimler Bilecik Ak Parti’de telafisi mümkün olmayan yaralar açabilir. Müesseseler kurumlar kişilerle ayakta kalmaz, kurallarla ve disiplinle ayakta kalır. Bilecik’te aday belirleme sürecinde kurallar ve disiplin olursa, kaybedenler haksızlığa uğradığını düşünmekten ziyade, daha fazla çalışması gerektiği kanaatine varır. Partisine daha fazla sahip çıkar. Adaletin olmadığı yerde kavga olur!..

Bu yazı toplam 1369 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR