MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

AHMAĞA YÜZ, ABDALA SÖZ VERMEYE GELMEZ

AHMAĞA YÜZ, ABDALA SÖZ VERMEYE GELMEZ

Atalarımız “Ahmağa yüz, abdala söz vermeye gelmez” demiş. Yılan hikayesine dönen yeni hastane sözü 2011 seçimleri öncesinde verildi. 2015 seçimleri öncesi Sağlık Bakanı avam projesinin hazırlandığını söylüyor. Bir dahaki genel seçim öncesi de herhalde temel atma törenini yaparız.

Yenişehir-Bilecik yol ihalesi yeniden iptal. Ülkenin her tarafına yollar yapılıyor, ihalelerinde problem yok. Bizim Yenişehir Bilecik yoluna gelince bir türlü doğru dürüst bir ihale yapılamıyor.

Tarih havzası, çevre bağlantı yolu sözleri var. Osmanlı torunlarına verilen söz çok. Bu sözleri defalarca defalarca yazdık, çizdik, takip ettik. Geldiğimiz noktada ahmak mı olduk, abdal mı olduk bilmiyorum.

Hastane meselesiyle ilgili 9 Ocak 2014 yılında “Beceriksizlik devam ediyor” manşeti ile verdiğimiz haberde Milletvekili Fahrettin Poyraz’ın makamından yazılı açıklamanın bir kısmında şöyle deniyordu: “Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ, Bilecik İl Sağlık Müdürü Yasin YILMAZ ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI Bilecik Milletvekilimiz Dr. Fahrettin POYRAZ’la birlikte Sağlık Bakanımız Sayın Mehmet Müezzinoğlu ve bakan yardımcımız Sayın Agah KAFKAS ile sayın bakanımızın makamında bir araya geldiler. Görüşmede; epeydir gündemde olan ve ilimize yapımı planlanan Bilecik Devlet Hastanesi konusu masaya yatırıldı.”

Yatırıldı da ne oldu.

Hastane meselesi masada kaldı. Hala avam projesiyle uğraşılıyor. Daha önceki yazımda “Bu bürokrasiyle 2 vekil zor” demiştim.

Hastane meselesi üzerinde bu kadar dururken, Sağlık Bakanı Bilecik’e geliyor, Valilik basına neredeyse Sağlık Bakanı giderken haber verdi.

Verilen sözleri takip edecek, işlemleri hızlandıracak otorite nerede? Yalova idaresi için “Kim takar Yalova kaymakamını” denmiş. Bizim durum Yalova’dan beter.

Küçük bir iki örnek verecek olursak, Vali’nin başkanlık ettiği İl Koordinasyon kurul toplantısında DSİ Eskişehir Bölge Müdürünün oturuşunu gördünüz. Karayolları Bölge Müdürü 2014 yılı içinde hiçbir toplantıya gelmedi.

Aynı toplantıdan bir başka örnek daha. Tema temsilcisi konuşurken bir belediye başkanı sözünü keserek müdahale edip tartışma ortamı meydana getiriyor. Bu hareketler otorite zayıflığının göstergesi.

İşte bu basiretsizliğin ve beceriksizliğin Bilecik’e olan faturası.

Bu yazı toplam 1928 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR