AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, "Devlete rest çekiyor!"

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, "Devlete rest çekiyor!"

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik gündemini meşgul eden konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, Bilecik gündemini meşgul eden konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Basın Masası programında Mücahid Erdal’ın sorularını yanıtlayan Mv. Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi ile İl Özel İdaresi’ni karşı karşıya getiren Pelitözü Gölpark’ta yaşananları değerlendirdi. 

Belediye Başkanı Semih Şahin’in tutum ve söylemlerini eleştiren Mv. Selim Yağcı, Başkan Şahin’e uyarılarını yineleyerek, “Devlete rest çekiyor, devletin kılıcı her yeri keser. Devlet bazen topaldır ama kör değildir. Bazen geç işler ama mutlaka devletin kuralları işler. Belediye başkanının elindeki kılıç tahtadandır, tutmasını bilirse keser. Eğer acele eder indirirse tahta olduğu anlaşılacağı gibi hiçbir hükmü kalmaz” ifadelerini kullandı. 

Mv. Selim Yağcı, Mücahid Erdal’ın Pelitözü Gölpark’ın tahsis tartışmaları ve yel değirmenlerinin olaylı yıkımına ilişkin sorusuna verdiği cevapta süreci baştan sona anlattı. Özel İdare’nin tahsisi tek taraflı feshedebileceğine vurgu yapan Selim Yağcı, yel değirmenlerinin yıkımıyla ilgili belediye yönetimini vurdumduymazlıkla itham etti. 

Selim Yağcı, konuya ilişkin açıklamasında, şunları kaydetti:

“Tahsisin belirgin şartları var. Tahsis demek bir kiralama veya süreye bağlı olmak değil. Biz devir aldıktan sonra baktığımızda yel değirmeninin olduğu alanın orman alanı olduğunu görünce müstecire ‘Burayı senden çıkarıyoruz, boş kalacak’ dedik. Sadece fotoğraf çekimlerinde görsellik anlamında bir yer olarak kullanılmasını sağladık. 

Yeni süreç içerisinde belediye yönetimimiz bu alanı kiraya vermiş. Kiracıda buraya ilişkin yeni bir tesis yapma hazırlığına girmiş. Bu kiralamayla ilgili Orman İşletme Müdürlüğü yazı yazmış ve müstecirin yaptığı yapının kaçak olduğunu bildirerek, 10 gün içerisinde kaldırılmasını istemiş. Bu yazı dikkate alınmamış, Orman İşletme de Özel İdare’ye yazmış ve tesisin kaldırılmasını istemiş. Belediye burayı kiraya vermeseydi veya verdiğinde hatasını anlayıp geriye dönüş yapsaydı konuya ilişkin olarak Özel İdare olarak eylemsel bir hareket yapılacağını düşünmüyordum. 

Burası mülk olarak Özel İdare’ye ait bir alan. Biz oranın tahsisini yaparken park ve mesire alanı olarak düşündük. Benim aldığım bilgiye göre, burası içkili alan olduğu zaman valilik belediye yönetimini uyarmış maksat dışına çıkıldığını bildirmiş. Vali bey başkan beyi sözlü olarak iki kez uyarmış ve yazı yazılmış. 

Orman alanından gelir elde etmek için kiraya veriyorsun, yeni bir yapı yapılmasına müsaade ediyorsun ve tahsis şartlarına aykırı davranıyorsun. Bunların hepsi üst üste yapılıp birde vurdumduymazlık yapılıp ‘Kaldırmayacağım’ noktasına gelinince şehrimiz adına hiç hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkıyor. 

İl Genel Meclisi karar aldı ve tahsisi iptal etti. Tahsise verenin kendi kurallarına uymadığı gerekçesiyle tek taraflı olarak feshedebilir ama anladığım kadarıyla mahkeme konusu olacak. 

Ben buradan belediye yönetimindeki arkadaşlara söylüyorum bence bu tür şeylere enerjinizi harcamayın. Bizlere müracaat etseler biz hakemlik yaparız, biz taraf değiliz ama anlaşmak için hep karşı taraftan taviz beklemek olmaz. Arkadaşlarımız zamanla öğrenecekler ama zamanda hızlı geçiyor. Bazı şeyleri telafi şansınız yok. Şehirde kaybedilen zamanları telafi etmek çok zor. Bu tür şeylerde inatlaşarak sen ben noktasında olunmamalı” diye konuştu. 

bilecik-milletvekili-selim-yagci-basin-masasi.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 39949 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum