AK PARTİ İLE MHP ANLAŞTI

AK PARTİ İLE MHP ANLAŞTI

Ak Parti ile MHP genel merkezinde esen sıcak rüzgarlar Bilecik’te de hissedildi. İl Genel Meclisinde dengeler değişti. Ak Parti ve MHP’nin uzlaşması komisyon seçimlerinde sandığa yansıdı.

Aldıkları oy oranına göre komisyonlarda partiler sandalye sayısına sahip oluyor. Daha önce 7 üyeden oluşan Plan ve Bütçe komisyonu ile İmar ve Bayındırlık komisyonunda CHP’den 1, MHP’den 2, Ak Parti’den 4 üye yer alıyordu.

Ak Parti MHP uzlaşması ile Plan ve Bütçe komisyonu ile İmar ve Bayındırlık komisyonları 5 üyeye düşürüldü. Böylece CHP hiçbir komisyonda yer alamadı. Partisine ihanet eden Oğuz Sertler’de hiçbir komisyona giremedi.

İlk olarak 5’e düşürülen Plan ve Bütçe komisyonu için Ak Parti grubu Ertuğrul Torun, Hasan Hüseyin Çelik ve Ali Şenel’i önerdi. MHP grubu ise Osman Varoğlu ve Haluk Filizli’yi önerdi. Bu isimler açık oylama usulü ile oylandı. 15 kabul ve CHP’li 2 üye ile MHP’den Orhan Uğur ve Mehmet Yılmaz’ın çekimser oyları ile kabul edilmiş oldu.

Ardından yine 5’e düşürülen İmar ve Bayındırlık Komisyonunun üye seçimine geçildi. Ak Parti grubu Nizamettin Çam, Mahir Küçük ve Serkan Yıldırım’ı önerdi. MHP grubu ise İsmail Zeki Uyanık ile Ahmet Eren’i teklif etti. Açık oylama sonucunda bu isimler 14 oyla kabul edilirken 2 CHP’li üye, MHP’den Orhan Uğur, Mehmet Yılmaz ve Oğuz Sertler çekimser kaldı. 

Toplantıda söz alan Serkan Yılldırım “Sn. Valimiz Bilecik’in tanıtım ve turizm konusunda gayretlerini biliyoruz. Biz de Ak Parti gurubu olarak Bilecik’in tanıtımı için İl Genel Meclisinde Turizm ve tanıtım komisyonu kurulmasını talep ediyoruz” dedi. Bu talep meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Bu komisyona Ak Parti gurubu Nihal Aslan, Ertuğrul Torun ve Serkan Yıldırım’ı önerdi. MHP grubu ise Osman Varoğlu ile Haluk Filizli’yi önerdi. Ak Patili ve bazı MHP’lilerin 14 oyla kabul edildi. MHP’li Orhan Uğur, Mehmet Yılmaz, CHP’li grup ve İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler çekimser kaldı.

Diğer komisyonlar Ak Partili ve bazı MHP’lilerin 15 oyu ve MHP’li Mehmet Yılmaz, Orhan Uğur ve CHP’li gurubun çekimser oyları ile kabul edildi.

ak-parti-mhp-anlasti-bilecik1.jpg

Komisyonlar şu şekilde oluştu.

Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu

Ak Parti’den Nizamettin Çam, Necati Keser, Nihal Arslan; MHP’den Ahmet Eren, Haluk Filizli

Çevre ve Sağlık Komisyonu

Ak Parti’den Ertuğrul Torun, Nihal Arslan, Necati Keser; MHP’den Osman Varoğlu, İsmail Zeki Uyanık

Ar-Ge Komisyonu

Ak Parti’den Mahir Küçük, Hakan Özkan, Ahmet Bulur; MHP’den İsmail Zeki Uyanık, Ahmet Eren

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu

Ak Parti’den Ali Şenel, Hakan Özkan, Ahmet Bulur; MHP’den İsmail Zeki Uyanık, Ahmet Eren

Sanayi ve Ticaret Komisyonu

Ak Parti’den Ahmet Bulur, Necati Keser, H.Hüseyin Çelik; MHP’den Mehmet Yılmaz, Orhan Uğur seçildi.

Toplantı yarın devam edecek.

 

Bu haber toplam 3862 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum