AK PARTİ, MUHARREM İNCE’Yİ KINADI!

AK PARTİ, MUHARREM İNCE’Yİ KINADI!

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Onur Şeker, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’e yönelik ‘Apoletlerini sökeceğim’ açıklamalarına tepki gösterdi.

Onur Şeker, partisinin Kurtulmuş Pasajı’nda bulunan seçim bürosunda yaptığı açıklamada, İsmail Metin Temel Paşa’nın yanında olduklarını söyledi. Basın açıklamasına, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları MKYK Üyesi Yunus Çolak, Merkez İlçe Başkanı Nail Öztürk, bazı belediye meclis üyeleri ve partililer de katıldı.

ak-parti-muharrem-inceyi-kinadi2.jpg

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Onur Şeker, 2. Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel’in Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatlarını başarıyla yönettiğine dikkat çekti. İsmail Metin Temel Paşa’nın ülkemizin ve ordumuzun şanlı tarihine adını altın harflerle yazdırdığını belirten Şeker, Muharrem İnce’yi kınayan açıklamasına şu sözlerle devam etti:

“15 Temmuz gecesi darbeci Semih Terzi tarafından kendisinin Van Asayiş Kolordu Komutanı olarak Van’da bulunduğu sırada gönderilen suikast timine başarıyla karşı koymuş ve bu suikast timi hareket merkezleri olan Silopi’ye geri dönmüştür.

İsmail Metin Temel paşamız, bir vefa örneğidir hepimiz için. Şırnak'ta çatışırken kendini feda eden bir askere verdiği sözü yıllardır yerine getirmektedir. Korgeneral İsmail Metin Temel, şehit olan askerine verdiği "Annene bakacağım" sözünü yıllardır yerine getirmektedir.

Askerine bir baba gibi yaklaşan ve ömrünü Türk ordusunun zaferlerine adamış Paşamıza, 24 Haziran seçimleriyle cumhurbaşkanı olacağını söyleyen ve bundan sonrada  "Senin apoletlerini sökmezsem ben de Muharrem İnce değilim." Diyen Muharrem İnce’nin çirkin söylemi kınıyoruz.

Bir dönem önünde eğildikleri, vesayet sahibi orduya karşı bu söylemleri söyleyen CHP cumhurbaşkanı adayı sayın Muharrem İnce ülkemizin demokrasi sürecinde ne durumda olduğunu açıkça görmelidir. Sayın Muharrem İnce, orduyu darbeye davet eden ve o dönem partisinin milletvekili olan Süheyl Batum’la aynı zihniyettedir.

Artık ordunun yönettiği bir ülkeden sivil hükümetin yönettiği bir ülke olduğumuz ortadadır. Bu haliyle bir zamanlar önünde düğme ilikledikleri orduya bu denli saygısızca meydan okuyan Muharrem İnce hiç düşünmüş müdür, bu ülke de demokrasi nasıl da bu kadar güçlenmiştir?

ak-parti-muharrem-inceyi-kinadi3.jpg

Bu bağlamda ülkemizin ve ordumuzun tarihine adını altın harflerle yazdırmış, ömrünü Türk Ordusunun başarılarına adamış İsmail Metin Temel paşamıza Muharrem İnce tarafından söylenen bu çirkin söylemleri kınıyoruz. Sadece kınamakla da yetinmiyoruz. Bizzat sahada yer alan, askerinin yanında çatışmalara katılan ve bizlere Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı zaferlerinin kıvancını yaşatan İsmail Metin Temel paşamızın yanında olduğumuzu da ilan ediyoruz. Hepimizin omzunda vefa apoletleri var. Sayın Muharrem İnce, Türk halkının yıllardır omuzlarda taşıdığı vefa duygusunu da sökebilecek mi?”

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3033 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum