AK PARTİ'DE KRİZ BÜYÜYOR

AK PARTİ'DE KRİZ BÜYÜYOR

İl Genel Meclisi Mayıs ayı 4. birleşiminde muhalefet üyeleri tarafından verilen OSB mütevelli heyeti seçimiyle ilgili yazılı önerge, Ak Parti grubu içinde tekrar kriz yaşattı. 
MHP ve CHP İl Genel Meclis üyeleri verdikleri  yazılı önergeyle, OSB'lerin mütevelli heyetine seçilecek İl Genel Meclis Üyelerinin atamayla değil, seçim yapılarak belirlenmesini ve mecliste görüşülmesini talep etti.
İl Genel Meclis Başkanı, muhalefet meclis üyelerinin tamamının imzasının bulunduğu yazılı önergeyi okuttuktan sonra gündeme alınmasını oyladı. Bu sırada Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Serkan Yıldırım, konunun meclis gündemiyle alakasının olmadığını ve neden gündeme alınacağını sordu. Meclis başkanı da gündeme alınıp görüşülmesinden yana olduğunu belirterek yazılı önergenin oy çokluğu ile kabul edildiğini söyledi. Bu sırada Meclis Üyesi Yıldırım itiraz ederek, oyların sayılmadığını ve tekrar oylama yapılması gerektiğini ifade etti.
Daha sonra meclis başkanı yazılı teklifi tekrar oyladı. Oylamada Ak Partili meclis başkanı ve 9 muhalefet meclis üyesi yazılı teklifin gündeme alınması yönünde oy kullandı. 
Ak Partili 9 meclis üyesi ise önergenin gündeme alınmaması yönünde oy kullansada, Ak Parti Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan'ın rahatsız olmasından dolayı birleşimde olmayışı ve Ak Partili meclis başkanının muhalefetle beraber hareket etmesinden ötürü önerge 10'a 9 kabul edilerek gündeme alınmış oldu. 

1-051.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 4048 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum