AK PARTİ'NİN YAĞCILIĞI DA PARA ETMEDİ!

AK PARTİ'NİN YAĞCILIĞI DA PARA ETMEDİ!

AK Parti grubu, muhalefete şirin gözükmek adına Denetim Komisyonu'na 'Hain' ilan ettikleri ve partiden ihraç ettikleri Oğuz Sertler'i önerseler de SYDV heyetlerine önerdikleri hiçbir ismi aldıramadı. Muhalefetin artan baskısı karşısında refleks gösteremeyen ve çareyi yağcılıkta bulan AK Parti hatalarına bir yenisini daha ekledi.

Gözler ise Nisan ayında gerçekleşecek komisyon seçimlerinde. Nisan'da yeniden şekillenecek komisyonlarda AK Partililerin ne kadar söz hakkı alacağı merakla bekleniyor.

2-230.jpg

İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantıları hızlı başladı. İlk birleşimde, Bağımsız Meclis Başkanı Oğuz Sertler'in AK Parti grubunca Denetim Komisyonu'na önerilmesi ile başlayan sancılı süreç, ikinci birleşimde gerçekleşen SYDV mütevelli heyetinde görev yapacak hayırsever vatandaşların seçimleriyle devam etti.

SYDV mütevelli heyeti seçimi, mecliste zaman zaman tansiyonu yükseltirken AK Parti sıraları ile muhalefet sıraları arasında sert tartışmalar yaşandı. Bilecik Merkez ilçe başta olmak üzere tüm ilçelerde muhalefetin önerdiği isimler heyete seçildi.

AK Partili Serkan Yıldırım, MHP grubunun Merkez İlçe için önerdiği isimleri eleştirerek MHP sıralarına yüklendi. Yıldırım,"Genel başkanınıza hakaret eden adama oy veriyorsunuz" diye MHP'ye çıkıştı. MHP'li İsmail Zeki Uyanık ise herkesin kendi partisiyle ilgili tasarruflarda bulunması gerektiğini belirterek,"Siz kendi partinizin işleriyle ilgilenin, bizim partimize karışmayın" şeklinde cevap verdi.

1-243.jpg

AK Parti'nin İnhisar üyeleri Ahmet Bulur ve Nihal Arslan'da ilçelerinden önerilen isimler arasında kendilerinin bile tanımadığı kişilerin varolduğundan bahsederek, muhalefet tarafından önerilen isimleri eleştirdi. Ahmet Bulur,  MHP sıralarını hedef alarak,"Sizin işaret ederek aday gösterdiğiniz adamların 15 Temmuz'da neler yaptığını gördük" dedi.

AK Parti Gölpazarı Üyesi Ali Şenel ise Gölpazarı'na önerilen isimlerin ikisinin de CHP'li olduğunu kaydederek,"Gölpazarındaki isimler CHP'li ve bu isimler MHP'lilerin oylarıyla seçildi. Kamuoyu bunu bilsin" şeklinde konuştu.

3-173.jpg

Tartışmaların gölgesinde gerçekleşen seçimlerde, hayırsever vatandaşların seçildiği SYDV Mütevelli heyetleri şu isimlerden oluştu:

Merkez: Hasan Şafak, Mehmet Cansız.

Bozüyük: Nermin Nalbantoğlu, Mestan Mercan.

Osmaneli: Orhan Dinç, Murat Özer.

Söğüt: Ali Islah, Ali Özkan.

Pazaryeri: Zekiye Kulaklı, İbrahim Öztosun.

Gölpazarı: Nizamettin Akkaya, Abdullah Hünkar.

Yenipazar: Yüksel Ceyhan, Ali Terzi, Mehmet Yanık.

İnhisar: Hüseyin İkiz, Nihat Gündüz, Mehmet Ergün.  

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5528 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum