ALİ ERDAL, KÖROĞLU’NU ANLATTI

ALİ ERDAL, KÖROĞLU’NU ANLATTI

Bilecik’in ilk ve tek açık oturum programı Basın Masası, siyasete kısa bir mola verdi.

Mücahid Erdal’ın hazırlayıp sunduğu programın bu haftaki konuğu Edebiyatçı-Yazar Ali Erdal oldu. Tarihimizde Bolu Beyi’ne karşı verdiği haksızlık mücadelesi ile bilinen halk şairlerimizden Köroğlu’nu anlatan Ali Erdal, keyifli bir söyleşiye imza attı.

Köroğlu’nun bir kişilikten öte bir ruhun adı olduğuna vurgu yapan Edebiyatçı-Yazar Ali Erdal, “Köroğlu; Allah Resulünün ‘Haksızlık varsa elinle düzelt, ona gücün yetmiyorsa dilinle düzelt, ona da gücün yetmiyorsa kalbinden buğz et’ ifadelerinin elinle nasıl düzeltilirin Türk Milleti nezdinde karşılığıdır” ifadelerini kullandı.

Ali Erdal, Köroğlu’nu tanımanın Türk Milleti’ni tanımak bakımından çok önemli olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“Köroğlu'nu iyi tanıyan bir lider diğer milletleri de iyi tanır ve böylece olabilecek olayları önceden kestirir tahmin eder. Eğer siz tarihinizi mazinizi kahramanlarınızı mizacınızı karakterinizi bilmiyorsanız başka milletlere nasıl davranacağınızı değil kendi milletinize nasıl davranacağınızı dahi bilemezsiniz. Onun için Köroğlu'nu tanımak Türk Milleti’ni tanımak bakımından çok önemlidir. Eğer başımızda Köroğlu'nu tanıyan bir lider varsa hiç korkumuz yoktur. Köroğlu’nu idrak edemeyen liderin Türk Milleti’nde karşılığı yoktur. Ne yaparsa yapsın kendisini milletine kabul ettiremeyecektir.

Köroğlu ile ilgili birçok hikaye var ve hepsinin ortak noktası haksızlığa isyandır. Köroğlu, milletin içindeki ruhu ortaya çıkarır. Köroğlu’nu anlamamış bir eğitim sistemi Türk tipini yetiştiremez, Köroğlu’nu anlamamış bir doktoru fedakar olmaya zorlayamazsınız.”

Edebiyatçı Yazar Ali Erdal’ın konuk olduğu Basın Masası’nı videodan izleyebilirsiniz. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 58851 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.