ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN

ALLAH TAMAMINA ERDİRSİN

250 yataklı Bilecik Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı.

Uzun yıllardır Bilecik kamuoyunu meşgul eden yeni devlet hastanesinin yapım işine resmen başlandı. 250 yataklı Bilecik Devlet Hastanesi'nin temel atma töreni Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken'in katıldığı programla gerçekleştirildi. 

Bileciklilerin yeni hastane hasretini sona erdirecek temel atma töreni renkli görüntülere sahne olurken, İl Müftüsü Necati Akkuş'un dua yaptırmasının ardından ilk çimento döküldü. Butona, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Vali Süleyman Elban, Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık birlikte bastılar. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile Bien Seramik fabrikası arasındaki alana inşa edilecek yeni devlet hastanesinin 750 iş gününde bitirilmesi planlanıyor.

Yenişehir yol kavşağı üzerinde yapılan temel atma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Ardından tören konuşmalarına geçildi. 

Törende ilk olarak İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz konuştu. İl Müdürü Yılmaz, yaptığı açılış konuşmasında temeli atılan 250 yataklı Bilecik Devlet Hastanesi ile ilgili bilgiler verdi. Müdür Yılmaz, temeli atılan hastanede 250 yatak, 10 adet süit oda, 180 adet açık 345 adet kapalı otopark ve konferans salonun yer aldığını söyledi. 

1-280.jpg

'AÇILIŞI BAKANIMIZLA YAPACAĞIZ'

İl Sağlık Müdürü Yılmaz'ın Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken konuştu. Bakan Yardımcısı Öğütken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın selamını ileterek başladığı konuşmasında: "İnşallah hastanenin açılışını da sayın bakanımızla birlikte yapacağız" dedi. 

Temeli atılan hastanenin, mevcut hastane ile %100'den fazla fark olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Öğütken: "Eski hastanemiz 120 yataklıydı. Yeni hastanemiz 250 yataklı olacak. Kapalı alanı %400 arttırıyoruz. 14 bin metrekareden, 59 bin 500 m2'ye inşallah çıkaracağız. Maliyeti 84 milyon TL. Sözleşmemiz 01.03.2017'de gerçekleşti" dedi. 

"MEMNUNİYETİNİZ YOKTU"

Bakan Öğütken konuşmasının devamında Bilecik'e her geldiğinde kendisinden hastane talep edildiğini ifade ederek : "Buraya kadar 1958 yılında yapılmış bir hastane ile geldik. Bize ne kadar hizmet ediyordu bilmiyorum ama fazla da memnuniyetiniz yoktu. Ben her Bilecik'e geldiğimde hastane diyorlardı. İnşallah bunu birlilkte gerçekleştirmiş olacağız" dedi. 

'HELİKOPTER PİSTİ OLACAK'

Bakan Öğütken daha sonra temeli atılan hastanenin iç kapasite özelliklerinden bahsetti. Öğütken şunları söyledi: "48 olan polinik sayısını, 87'ye, yoğn bakımı 21 olan sayıyı, 39'a, röntgenimiz eski hastanemizde 1 taneydi, 6 taneye, ultrasonumuz 9 taneye, ameliyat odalarımızı 5'ten 9'a, diyaliz cihazlarımız 17'den 21'e, en önemlisi helikopter pistimiz olacak. Diğer hastanelerle de bağlantıyı kurmuş olacağız" dedi. 

2-268.jpg

"ÖNCE İNSAN DEDİK"

2002'den önce sıkıntılı bir sağlık sisteminin olduğundan bahseden Bakan Yardımcısı Öğütken, yapılan tüm anketlerde herkesin sağlıktan şikayetçi olduğunu ifade ederek: "Ak Parti hükümetleriyle birlikte başlanan bu çalışmada hükümetimiz öncelikle ilimizde 38 uzmanımızı, 113 uzmana, aile hekimliği hiç yokken 69 aile hekimimize kavuştuk. Toplam sağlık personelimiz 716'ydı, 2 bin 153 hizmet eden personelimiz var. Toplam muayene sayımız 400 binden 1 milyon 750 bine çıktı. Toplam yatak sayımız 278'den, 355'e. Nitelikli yatağımız hiç yoktu 110 nitelikli yatağımız var. Aktif diyaliz aletlerimiz 9'dan 51'e yükseldi. En önemlisi ilimizde 112 acil istasyonumuz 3 tane vardı şuan da 11 tane var. Bunlara hizmet eden ambulans sayımızda 3'ten 29'a çıktı. Rakamları gördünüz. Hizmet eden sayılarımız artarak gitti. Önce insan dedik. Önce insan sağlığı dedik. Memnuniyetimizi şuana kadar %100 arttırdık. Arttırmaya da devam edeceğiz. Ülkemizde sağlık hizmetlerinin ulaşmadığı tek bir köy tek bir mezra kalmadı. Hizmet vermediğimiz en ufak noktamız yok. 640 bin çalışanımızla çevre ülkelerimizle beraber Türkiye'de her gün 1 milyon 650 bin kişiye hizmet veriyoruz. Hizmet vermeye de devam edeceğiz" dedi. 

"HEMŞEHRİLERİMİZ İKİ TALEPTE BULUNDU"

Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken'in ardından Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir konuştu. Eldemir, bir siyasetçi için en iyi günün takip ettiği bir projenin ete kemiğe bürünmeye başladığı, temelinin atıldığı gün olduğunu ifade ederek şunları dile getirdi: "Ama daha güzeli de hizmete sunulduğu gündür. 2015 yılında ülkemizde gerek sağlık alanında gerekse ulaştırma alanında bir çok güzel hizmet milletimizin istifadesine sunulduğunu bütün hemşehrilerimize paylaşıyorduk. O günlerde hemşehrilerimiz bizden 2 talepte bulundu. Birisi 2007 yılında Yenişehir - Bursa yolunu yapmaya başladınız bir türlü tamamlamadınız. İkincisi de Türkiye'nin her yerinde sağlıkta devrim yaptınız Bilecik'te de sağlık alanında hizmet noktasında çok güzel işler yaptınız ama şu hastanemizi de güzel bir binaya kavuştursanız diyorlardı. 

3-206.jpg

İşte bugün şuanda üzerinde program yaptığımız yol Yenişehir kavşağı, işte şuan da temelini atmaya çalıştığımız 2015 yılında sözünü verdiğimiz hastanemizin inşaatı. Allah inşallah hayırlısıyla tamamlamayı nasip etsin. Umut ediyorum ki Allah muhtaç etmesin ama ihtiyacımız olduğunda da en güzel tesislerde vatandaşlarımız hizmet alsın diliyorum" dedi. 

"MAKÛS TALİHİ BUGÜN YENECEĞİZ"

Ak Parti Milletvekili Halil Eldemir'in ardından Vali Süleyman Elban konuştu. Vali Elban, Bilecik'in sağlık konusundaki makûs talihini yeni hastane ile birlikte yeneceğini ifade ederek: "Eski dönemlerde sağlık ihtiyacını gidermek için parası olan bir çok vatandaşımız yurt dışına giderlerdi. Ama Allah'a şükürler olsun ki yurt dışından bir çok insan ülkemize tedavi için geliyor. Sağlık turizmi açısından da ülkemiz ciddi girdi sağlayan ülke haline geldi. Bu açıdan bu turizmi tersine döndürememiş tek yer Bilecik'ti. Bizde ise hala eski dönemdeki gibi diğer illere sağlık almaya gidiyoruz. Maalesef bu makus talihide inşallah bugün yeneceğiz diye düşünüyorum. 

Bende Bilecik'e gelmeden duymaya başlamıştım. Geldikten sonra da iki temel konudan bahsedilirdi. Biri Yenişehir yolu, birisi de Devlet Hastanesi. Bugün hakikatten bereketli bir gün Yenişehir yol kavşağındayız, hastanenin temelini atıyoruz" dedi. 

Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi. İl Müftüsü Necati Akkuş'un dua yaptırmasının ardından hastane için ilk çimento döküldü. Butona, Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Vali  Süleyman Elban, Milletvekili Halil Eldemir, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık birlikte bastılar. 

 

Bu haber toplam 5503 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum