ALTIN ANAHTAR MHP'NİN ELİNDE

ALTIN ANAHTAR MHP'NİN ELİNDE

TSO seçimleri bitti. Şimdi gözler İl Genel Meclisine çevrildi. 2 Nisan 2018 Pazartesi günü İl Genel Meclisinde komisyon ve encümen seçimleri yapılacak. Altın anahtar MHP’nin elinde.

İl Genel Meclisinde Ak Parti’nin 11 sandalyesi var iken İl Genel Meclis Başkanlığı koltuğu için partisine ihanet eden Oğuz Sertler’in bağımsız kalması, 7 sandalye kazanan MHP’nin İyi Parti’ye 2 sandalye kaptırması sonucu İl Genel Meclisi dengeleri değişti.

Encümen ve komisyon seçimlerinde MHP; partilerinden ayrılan 2 İyi partili, 2 CHP’li ve Ak Parti’ye ihanet ederek bağımsıza geçen Oğuz Sertler ile beraber mi hareket edecek yoksa Genel Merkezler düzeyinde yaşanan Ak Parti, MHP ittifakı Bilecik’te de devam mı edecek merak ediliyor.

Komisyon sayılarının belirlenmesinde Ak Parti ile MHP beraber hareket eder ve komisyon sayılarını 3’te tutarsa İyi parti, CHP ve bağımsız komisyonlarda yer alamadığı gibi Encümen üyeliği de Ak Parti ve MHP’den oluşacak.

Eğer MHP, partilerinden ayrılan İyi Parti, CHP ve Ak Parti’ye ihanet eden Oğuz Sertler ile beraber hareket ederse komisyon üyeliği 5 ve üzerinde tutularak, partilerinden ayrılan iyi partilileri ve CHP’li İl Genel Meclis üyelerini komisyonlarda yer almasını sağlayacak. Aynı şekilde encümene Ak Parti’nin girmesini engelleyip CHP ve İyi Parti’nin girmesine olanak sağlayacak.

MHP’nin 2 Nisan 2018 Pazartesi günki İl Genel Meclisi toplantılarında komisyon ve encümen seçimlerindeki tavrı merak edilirken, bu konuda MHP Genel Merkezi’nin de konuya müdahil olacağı tahmin ediliyor.

 

Kaynak:Mücahid ERDAL

Bu haber toplam 2447 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.