ALTIN TAHVİLİNDE İKİNCİ DÖNEM

ALTIN TAHVİLİNDE İKİNCİ DÖNEM

Ziraat Bankası Eskişehir Bölge Yöneticisi Mehmet Dönmez, Hazine Müsteşarlığı’nın yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmak adına başlattığı altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı konusunda açıklamalarda bulundu.

9-13 NİSAN TARİHLERİ ARASINDA TALEP TOPLANACAK

Ziraat Bankası Bilecik Şube Müdürü Naci Çınar ve beraberindeki heyet ile birlikte gazetemizi ziyaret eden Mehmet Dönmez, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının talep toplama işleminin 9-13 Nisan tarihleri arasında Ziraat Bankası Bilecik Şubesi tarafından gerçekleştirileceğini söyledi.

altin-tahvilinde-ikinci-donem1.jpg

Ekim ayında gerçekleşen ilk etapta Bileciklilerin yoğun katılım gösterdiği altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracı konusunda yine yoğun bir katılım beklediklerini dile getiren Dönmez, konuya ilişkin bilgiler aktardı.

VERGİ KESİNTİSİ OLMAYACAK

Ziraat Bankası Eskişehir Bölge Yöneticisi Dönmez, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının 2 yıl vadeli olacağını kaydederken, yıllık yüzde 2,40 getiri oranına sahip olduğuna dikkat çekti. Dönmez ayrıca herhangi bir komisyon ücreti veya vergi kesintisinin yapılmayacağına vurgu yaptı.

6 AYDA BİR ÖDEME YAPILACAK

Öte yandan, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası yatırımcılarına her 6 ayda bir altın fiyatına endeksli olarak TL cinsinden kupon veya kira bedeli ödenecek. Söz konusu 6 aylık getiri oranı yüzde 1,2 (yıllık %2,40) olarak belirlenmiş olup senedin vadesi boyunca sabit kalacak.

Altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracına ilişkin bilgiler veren Dönmez, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

ziraat1.jpg

"Altın tahvili/Altına dayalı kira sertifikası kapsamında açılan hesaplardan müşteriden hesap işletim ücreti ya da MKK komisyonu kesilmeyecektir. İhraçla sağlanan getiriler gelir vergisinden muaf olacaktır.

Müşteriler, vade tarihinden önce isterlerse Altın tahvili/Altına dayalı kira sertifikasını bir başka gerçek kişiye satabilir veya devredebilir. Müşterilerin vade tarihinden önce altın tahvilini veya altına dayalı kira sertifikasını bir başka gerçek kişiye satmak veya devretmek istemesi durumunda, alıcı adına bankamızda yatırım hesabı açılması ve şubemizde işlem gerçekleştirmesi yeterli olacaktır.

Ayrıca yatırımcılar vadeden önce istedikleri tarihte senetleri Ziraat Bankası’na satabilir ve karşılığını işlemiş faizi/kira getirisi ile birlikte TL cinsinden alabilirler.

İhraç tarihini takip eden ilk 3 ay içerisinde (90’ıncı takvim günü dahil) senetlerin bankaya satılmak istenmesi durumunda yüzde 1,50 oranında iskonto oranı uygulanacak, ihraç tarihini takip eden 3 aylık süre sonrasında (91’inci takvim günü ve sonrası) herhangi bir iskonto uygulanmayacaktır.

Vade sonunda müşterilerimiz altınlarını talep etmeleri halinde fiziki altın tercihlerine göre, 1 kg’lık külçe altın olarak veya darphane tarafından basılan çeyreklik cumhuriyet ziynet altını olarak da teslim alabileceklerdir.

Türkiye genelinde yapılacak talep toplama işlemlerine ilişkin bilgilere, Hazine Müsteşarlığı ve Ziraat Bankası internet sayfalarından ulaşabilirler.

Bu çerçevede, altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası ihracının ikinci etabının ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını dilerim.”

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2738 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.