Altında Yön Ne Taraf? 'Gram Altın...'

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın Perşembe günü gerçekleşen toplantısında 750 baz puan faiz artış kararı alındı. Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 17,50’den yüzde 25’e yükselten bu kararının ardından hem Dolar/TL’de hem de altın...

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın Perşembe günü gerçekleşen toplantısında 750 baz puan faiz artış kararı alındı. Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 17,50’den yüzde 25’e yükselten bu kararının ardından hem Dolar/TL’de hem de altın fiyatlarında gerileme yaşandı. Ancak altın fiyatları Cuma günü yeniden yükselişe geçti.

mehmet-ali-kaya-enzey-kuyumculuk.jpg

Altın fiyatlarında yaşanan bu hızlı dalgalanmaları ve altındaki beklentileri gazetemize değerlendiren Enzey Kuyumculuk Sahibi Mehmet Ali Kaya, düşüşlerin alım fırsatı olduğunu belirtti. Gram altında beklentilerin 1800-1900 TL civarında olduğunu ifade eden Mehmet Ali Kaya, “Bunu fırsat olarak değerlendirmekte fayda vardır” ifadesini kullandı.

“MÜMKÜN DEĞİL BU FİYATLARDA KALMAZ”

Mehmet Ali Kaya, gazetemize verdiği röportajda, “Altın piyasası her zaman için puslu havayı sever. Hem ülkemizde hem de dünya üzerindeki gelişmelerden en çok etkilenen emtia fiyatlarıdır ve bunun başında ise altın gelir. Merkez Bankası beklentilerin üzerinde bir artış gerçekleştirdi. Tabi enflasyonun yüksel olduğu dönemlerde Merkez Bankalarının atacağı ilk adım faiz yükseltmektir. İnşallah bunun sonucunda enflasyon düşer. Faiz kararından sonra gerek borsa üzerinde gerek döviz üzerinde etkilerini gördük. Altında da kısa süreli düşüşten sonra hemen toparlanma süreci başladı. Biz altın fiyatlarında yaşanan bu düşüşleri alım fırsatı olarak görürüz. Vatandaşlarımızın bunu fırsat olarak değerlendirmelerinde fayda vardır. Altın mümkün değil bu fiyatlarda kalmaz. Altının gram fiyatında beklenti 1800-1900 TL civarında. Bu rakamlar hiç sürpriz olmaz.” şeklinde konuştu.

ÇEYREĞİN YERİNİ GRAM ALDI

Mehmet Ali Kaya, düğünlere götürülen hediyelik takının daha çok gram altınlardan oluştuğuna dikkat çekerken çeyrek altın satışlarının eskiye nazaran düştüğünü anlattı. Mehmet Ali Kaya, “Bizim Türk halkımızın geleneğinde hediye olarak altın düşünülmekte ama çeyrek altın satışına baktığımız zaman önceki yıllara göre düşüş var. Gram altınlarda artış var. Çünkü altın fiyatlarının yükselmesine karşın alım gücünün düşmesinden dolayı insanlarımız gram altınlara yöneliyor.” diye konuştu.

“PANİĞE GEREK YOK”

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca açıklanan 0,50 ve 0,25 gram altınların basımının durdurulması kararını da değerlendiren Mehmet Ali Kaya, vatandaşların endişe etmelerine gerek olmadığına vurgu yaptı. Mehmet Ali Kaya, şöyle konuştu:

“Geçtiğimiz haftalarda Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan 1 gramın altındaki 0,5 ve 0,25 gram altınların piyasadan kalkacağı yönünde açıklama olmuştu. İstanbul Kuyumcular Odası’nın da bu konuyla ilgili açıklamaları oldu ve büyük ihtimalle bu karardan vazgeçilecek. Çünkü vatandaşlarımız çeyreği alamıyor gram altına yöneliyor. Gram altın alamıyorsa yarım grama yöneliyor. Yarım gramı alamıyor ise 0,25 grama yöneliyor. Bizim şu anda Bilecik’te de en çok sattığımız 0,5 ve 0,25 gram altınlar.

Alınan karar uygulanırsa da hiç kimse endişe etmesin. Paniğe gerek yok, vatandaşlarımızın ellerinde bulunan 0,50 ve 0,25 gram altınların alım satımları devam edecek.”

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1422 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.