‘AMACIMIZ, GELECEĞİ TEMİNAT ALTINA ALMAK’

‘AMACIMIZ, GELECEĞİ TEMİNAT ALTINA ALMAK’

Belediye Başkanı Selim Yağcı, hafta sonu gerçekleştirilen ‘Bilecik Ortak Akıl’ toplantısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yağcı, ilimiz adına oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Bizim amacımız günü kurtarmak değil, geleceğimizi teminat altına almak” dedi. 

17-18 Şubat tarihlerinde Bozüyük Grand Çalı Hotel’de gerçekleşen toplantıdan oldukça güzel mesajların çıktığını anlatan Başkan Yağcı, toplantıya ilişkin tespitlerini aktardı. Gazetemizin konuyla ilgili sorusunu yanıtlayan Başkan Yağcı, bu tür toplantıların devam etmesi gerektiğine dikkat çekti. ‘Ortak Akıl’ toplantılarının uzun soluklu bir iş olduğunu ifade eden Yağcı, şunları kaydetti:

“Bu toplantılar çok faydalı. Mütevazi ölçekli bir iliz, en büyük avantajımız birbirimizi tanımamız olmalı ama bazen ön yargılarımız yüzünden çok fazla bir araya gelemiyoruz. İnşallah çıkan sonuçlar gerçekten uygulamaya geçer ve başarılı oluruz.  

Güzel projeler ortaya çıktı. Bilecik’te işsizlik problemi, ekonomik sıkıntılar ve sanayi isteği gibi başlıklar çıkmadı. Demek ki; Bilecik bazı şeyleri aşmış. En fazla istenen şey sosyal yaşamın güçlendirilmesi yani parayı nerede harcayabiliriz konusu. Yani şehrin hayat standardını yükseltmeliyiz, şehrin geliri dışarıya gitmemeli. Bu alanda yatırımların yapılması konusu ön planda çıktı. Şehrin kimliğini oluşturacak tarihi ve turistik değerlerinin ön plana çıkarılması ağır bastı. Şehir artık markalaşmalı ortak kanaat, marka değerini oluşturacak özelliklerimizi ve niteliklerimizi kullanma noktasında bir sonuç çıktı. Bu sonuçların her biri çok önemli. 

Bu toplantıda, sanayi alanında istek çıkmaması önceki toplantılara göre dikkat çekti. Yönetici olarak bizlerin alması gereken güzel mesajlar verildi. Bu vesile ile katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Birlikten güç doğar, insanlar konuşa konuşa anlaşır. Dialog kapıları hiçbir zaman kapanmamalı. Bu şehir hepimizin, bu şehirde herkesin bir hakkı, hayali var. 

Bu toplantılara devam etmeliyiz. Bu işler öyle 1 yılda veya 5 yılda olmuyor. Birçok şehir bu işi yapıyor ve bizde yapmaya başladık inşallah başarılı olacağız. 

Aslında bu toplantıda ilin tamamı düşünülerek ortaya atılan konularda bir mesaj daha ortaya çıktı. İcraların bir elde toplanması, topyekün projelendirilmesi konusunda Bütünşehir’e mesaj çıktı. Valilik idarenin başında ama icranın başında belediyeler var. Belediyeleri tek elden yürütecek bir organizasyona ihtiyaç var. Biz bunu Bilecik Belediyeler Birliği olarak bazı projelerde gerçekleştiriyoruz ama bundan sonra Bütünşehir uygulaması olmazsa belediyeler birliği olarak çok daha büyük işler düşüyor. 

Bizim amacımız günü kurtarmak değil, geleceğimizi teminat altına almak. “

 

 

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 1938 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum