'AMACIMIZ SIFIR İŞ KAZASI'

'AMACIMIZ SIFIR İŞ KAZASI'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşat Arat, iş sağlığı ve güvenliği için yeni bir milli seferberlik başlatıldığını belirterek: "Hedef sıfır" deklarasyonuyla başlatılan, iş kazalarının Türkiye'de tamamen bitirilmesini amaçlayan, bu konudaki farkındalığı amaçlayan seferberlikle başlıyoruz" dedi. 

İş Sağlığı ve Güvenliği için başlatılan milli seferberliği devam ettirmek maksadıyla Bilecik’e gelen Arat, ilk olarak, SGK İl Müdürlüğü binasında, SGK ve İŞKUR yöneticileri ile bir araya geldi. Burada basın mensuplarına açıklama yapan Arat, İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında milli seferberliği devam ettirmek maksadıyla Bilecik'e geldiklerini söyledi.  

Müsteşar Yardımcısı Arat şunları dile getirdi: "Bilecik'e heyet olarak istihdam ayaklı milli seferberlik kapsamında ziyaretlerde bulunmuştuk. Hem İş-Kur hemde SGK İl Müdürlüğümüzde çeşitli faaliyetlerde bulunmuştuk. Şimdi bu sefer milli seferberliğin ikinci bir aşaması olarak sayın bakanımızın İstanbul'da başlattığı İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında milli seferberliği devam ettirmek maksadıyla Bilecik'e geldik. 

1-007.png

'AMACIMIZ SIFIR İŞ KAZASI'

Bu yaptığımız programlar aynı şekilde tüm bakanlığımızdan bürokratların, bakanımız, bakan yardımcımız, müsteşarımız, müsteşar yardımcılarımız ve genel müdürlerimiz başkanlığındaki 12 ayrı heyette Türkiye genelinde programı gerçekleştirmeye başlıyoruz. Bu toplantıların odağı iş sağlığı ve güvenliği. Bunu başlatan program ise bildiğiniz gibi İstanbul'da yaklaşık 2 hafta evvel 3. Havalimanında "Hedef sıfır" deklarasyonuyla başlatılan iş kazalarının, Türkiye'de tamamen bitirilmesini amaçlayan, bu konudaki farkındalığı amaçlayan seferberlikle başlıyoruz. Bu çerçevede benimle birlikte Çalışma Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Baş bey var. Yine bizim bakanlığımızın iş sağlığı ve güvenliği konusundaki sorumluluk üstlenen taraflarından mesleki yeterlik kurumlarından başkan yardımcımız, iş sağlığı güvenliği genel müdürlüğünden bir uzman arkadaşımız ve iş teftiş kurumundan yine bu teftiş kurumundan teftişleri gerçekleştiren bir arkadaşımız bulunmakta. 

'İŞ KAZALARININ ÇOĞUNLUĞU İNŞAATTA GERÇEKLEŞMEKTE'

Yapacağımız programın temel çerçevesini anlatacak olursak, bugün burada genel Bilecik’e ilişkin iş sağlığı ve iş kazalarında genel değerlendirmeleri yaptıktan sonra inşaat şantiyesini ziyaret edeceğiz. Bunda da tabi odak noktası olarak inşaat sektörünün olmasının altında şöyle bir sebep var. Ne yazık ki ülkemizde gerçekleşen iş kazalarının büyük bir çoğunluğu inşaat iş kolunda gerçekleşmekte. Bu konuda bizim oluşturacağımız farkındalık ve rehberlik faaliyetlerinin de odağını inşaat sektörü teşkil etmekte.” dedi.

2-006.png

Basın mensuplarına yaptığı açıklamanın ardından Müsteşar Yardımcısı Arat, bir şantiyede işçilerle öğlen yemeğini yedi. Ardından İş Sağlığı ve Güvenliği Sektörel Toplantısı’na katıldı. Ardından inşaat şantiyelerini de ziyaret eden Arat, Bilecik’ten ayrıldı.

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2743 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.