Anneler günü ne zaman? Anneler gününe kaç gün kaldı? Anneler günü tarihi

Anneler günü ne zaman? Anneler gününe kaç gün kaldı? Anneler günü tarihi

Anneler Günü her yıl Mayıs ayında kutlanırken her yıl tarihi değişmektedir. Mayısın gelmesi ile birlikte Anneler Günü de bir daha gündemde. Mayıs ayının ikinci haftasına denk gelen anneler günü; 2023 yılında da en çok merak edilen özel günlerin başında.

Anneler Günü her yıl Mayıs ayında kutlanırken her yıl tarihi değişmektedir. Her Mayıs ayının ikinci haftasına denk gelen anneler günü; 2023 yılında da en çok merak edilen özel günlerin başında. Siz de biricik annenize hediye almak ve ona özel hissettirecek sürprizler yapmak için 2023 anneler günü ne zaman sorusunun cevabını sizin için hazırladığımız rehberde bulabilirsiniz.

anneler-gunu-ne-zaman.jpg

Anneler Günü Nedir?

Anneler günü, 1914 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Woodrow Wilson tarafından kutlanması resmi olarak kararlaştırılan bir gündür. ABD’nin bu kararıyla bütün dünyanın kabul ettiği Anneler Günü, her ülkede farklı zaman dilimlerinde kutlanabilmektedir. Bu da aslında Anneler Günü ne zaman? sorusunun daha da dillendirilmesine neden olur. Sevgili annelerimizin daima özel olduğu ve önemsenmesi gerektiği kabul edilse de Anneler Günü daha da özel önem taşımaktadır. Peki, 2023’te Türkiye’de Anneler Günü hangi tarihe denk geliyor?

2023 Anneler Günü, Mayıs ayının 2. Pazar günü olan 14 Mayıs 2023’te kutlanacak. Mayıs ayına girilmesiyle birlikte şimdiden pek çok kimse annesine hediye almak ve sürprizler yapmak için hazırlıklara başladı bile. Siz de annenizi sevindirecek Anneler Günü Hediye Önerileri ile harekete geçmek istemez misiniz?

anneler-gunu-ne-zaman-001.jpg

Anneler Gününün Tarihçesi

Anneler Günü, tarihi bakımından Woodrow Wilson’ın kararının çok daha öncesine uzanmaktadır. Antik Yunan Tanrıçası Rhea onuruna verilen ilkbahar festivali kutlamalarının bir Anneler Günü ritüeli olarak kabul edildiği bilinmektedir. Antik Romalılar ise MÖ 250 yıllarında Ana Tanrıça Kibele onuruna bir Anneler Günü ritüeli düzenlemekteydi. ABD’de 1908 yılında Anna Jarvis’in annesi anısında başlattığı Anma Günü; ABD Kongresi kararıyla bütün ABD çapında kutlanmaya başladı. Dünyada Anneler Günü kutlamalarının daha da geniş coğrafyalarına yayılmasını sağlayan bu karar; bugün dünyanın farklı noktalarında Anneler Günü kutlamalarının yapılmasına olanak tanımıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1206 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.