'ANTALYA İLE YARIŞACAK POTANSİYELİMİZ VAR'

'ANTALYA İLE YARIŞACAK POTANSİYELİMİZ VAR'

Bilecik'te ikincisi gerçekleştirilen Örtüaltı Yetiştiriciliği Çalıştayı'na Onursal Başkan olarak katılan Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Fahri Altay, Bilecik tarımına ilişkin önemli mesajlar verdi. 

Bilecik'in tarım potansiyelinin izlenecek düzgün politikalarla çok daha yukarılara çıkarılabileceğine vurgu yapan Fahri Altay, iddialı bir çıkışta bulundu. Altay,"Engebeli, parçalı bu topografya bir iki rötüş ile birlikte uygulanacak kırsal kalkınma projeleriyle Antalya ile çok rahatlıkla yarışabilecek bir potansiyele sahip" dedi. 

Ayrıca Prof. Dr. Fahri Altay, tarım arazilerinin toplulaştırma işlemlerinden Bilecik'in de en kısa sürede faydalanması gerektiğine dikkat çekerek,"Sahanın dışında kalmayalım, toplulaştırma programı içerisinde yer alalım. Bu Bilecik'e büyük avantajlar sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. 

antalya-ile-yarisabilecek-potansiyelimiz-var2.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından 28-29 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Bilecik'te Örtüaltı Yetiştiriciliği Çalıştayı'nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı. 

Üniversite konferans salonunda gerçekleşen açılışa, Vali Yadımcısı Burhan Terzioğlu, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, ülkemizin çeşitli bölgelerinden akademisyenler, ziraat odaları temsilcileri ile çiftçiler katıldı. 

Çalıştay Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hayri Sağlam yaptığı açılış konuşmasında, çalıştayın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Sağlam,"Hedefimiz, Bilecik'te bir şeyleri değiştirmek yolunda küçükte olsa bir adım atmak. İnşallah bu konuda bir faydamız olur" dedi. 

Çalıştay Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Hayri Sağlam'ın ardından kürsüye gelen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nin Kurucu Dekanı Çalıştay Onursal Başkanı Prof. Dr. Fahri Altay'da ilimiz tarımsal çalışmalarına ilişkin önemli bilgiler aktardı. 

Onursal Başkanı Prof. Dr. Fahri Altay Bilecik'in tarım potansiyelinin izlenecek düzgün politikalarla çok daha yukarılara çıkarılabileceğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde açıklanan Milli Tarım Projesi'nin öneminde vurgu yapan Altay,"O projede bir karış toprağı bile değerlendirmek durumundayız deniliyor. Bir karış toprağı dahi değerlendirmek durumundayız ama Bilecik'in bir sosyo-ekonomik problemi var, köylerimiz hızla yaşlanıyor ve sahada çalışacak insanlarımız yok. Bu göçü geriye döndürmek ancak bu parçalı topografyayı verimli hale getirmekle mümkün olacak. Bu bakımdan 7,5 milyon hektarın toplulaştırma programının başladığı bir dönemde ben derim ki 'Siz küçüksünüz oyuna giremezsiniz, kenarda bekleyin' gibi  bir durumla karşılaşmayalım ve hazırlayacağımız kırsal kalkınma projesini tarım il müdürlüğümüzün koordinasyonu ile karar vericilere ulaştıralım. Sahanın dışında kalmayalım, toplulaştırma programı içerisinde yer alalım. Bu Bilecik'e büyük avantajlar sağlayacaktır" şeklinde konuştu. 

antalya-ile-yarisabilecek-potansiyelimiz-var3.jpg

Son olarak kürsüye gelen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş'ta çalıştaydan çıkacak sonuçların raporlanarak ilgili kurum ve kişilere ulaştırılmasını istedi. Rektör Taş, çalıştayda emeği geçenlere teşekkür etti. 

Açılış konuşmalarının ardından çalıştayın oturumlarına geçildi. 

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2559 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum