'ANTALYA YANIMIZDA YAYA KALIR!'

'ANTALYA YANIMIZDA YAYA KALIR!'

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Fahri Altay, ilimiz tarım potansiyelinin Antalya ile yarışabilecek durumda olduğu iddiasını yineledi.  Oldukça net konuşan ve yapılması gerekenleri gazetemize anlatan Fahri Altay," Çok açık iddia ediyorum, Antalya yanımızda yaya kalır" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 1 ay önce üniversitemizde gerçekleşen  'Örtüaltı Yetiştiriciliği Çalıştayı'na Onursal Başkan olarak katılan Fahri Altay, önemli bir fikri kamuoyuna sunmuştu. Bilecik'in sahip olduğu özellikleri bakımından Antalya tarımına denk üretim yapılabileceğini söyleyen Altay, o günden beri hiç kimsenin kendisiyle irtibata geçmemesine tepki gösterdi.

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal'ı ziyaretinde, fikirlerini bir kez daha yineleyen Altay," Eğer birisi ilgi duyar da ne diyorsun derlerse detaylarını da açıklarım" dedi.

antalya-yaya-kalir2.jpg

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Fahri Altay, Onursal Başkanlığını yaptığı 'Örtüaltı Yetiştiriciliği Çalıştayı'nda ortaya attığı fikirlerini bir kez daha yineledi. 

Gazetemiz Sahibi Şadi Erdal'ı ziyareti esnasında, düşünceleri ile ilgili hiçbir yetkilinin kendisine ulaşmayışını şaşkınla karşıladığını kaydeden Altay, ilimizi Antalya ile yarıştıracak projeden bahsetti.

İlimizin çok büyük tarımsal avantajları olduğunu dile getiren Altay, potansiyelleri doğru kullanmak gerektiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Fahri Altay, Bilecik tarımına yeni bir ufuk açmak adına yapılması gerekenleri şöyle anlattı:

"Bilecik ili sahip olduğu topografik özellikleriyle yani 250 metre yükseklikten 850-1000 metre yüksekliğe kadar sahip olduğu rakımlar Bilecik'e büyük bir tarımsal potansiyel veriyor. Bütün mesele bu potansiyeli değerlendirmek.

Birincisi; Çok parçalı olan arazilerimizi birleştireceğiz. Daha sonra bu arazileri kullananlara vereceğiz. Üçüncüsü çok iyi bir üretim planlaması yapılacak, vilayetin veya tarım il müdürlüğünün desteği ile değil üretici kuruluşlarının temsilcileri ile desteklenecek. Ciddi bir üretim planlamasından sonra ürettiklerimizi pazara sunacağız. Çok açık iddia ediyorum Antalya yanımızda yaya kalır. Bizim avantajımız çok fazla. Eğer birisi ilgi duyar da ne diyorsun derlerse detaylarını da açıklarım" dedi. 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2885 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum