ANTALYA'DAN BİLECİK'E TARiH GEZiSi

ANTALYA'DAN BİLECİK'E TARiH GEZiSi

Vali Süleyman Elban'ın kenti tanıtmak ve turizme açılması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Antalya'dan gelen heyet, Bilecik'te tarihi mekanları ziyaret etti. 

Vali Elban, Antalya'nın Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve muhtarları makamında kabulünde, bir süre sohbet ederek, Bilecik'in tarihi, sosyo-ekonomik yapısı ve doğal güzelliklerinin anlattı. 

 Ziyaret anısına Vali Elban, Tütüncü'ye ''Ertuğrul Gazi börkü'' ile ''Kayı bayrağı'' hediye ederek, ata diyarı Bilecik'te Antalya heyetini görmekten mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Bilecik'in hem cihan medeniyetinin doğuşuna sahne olmuş hem de manevi şahsiyetlerin doğduğu, yetiştiği bir şehir olduğunu ifade eden Vali Elban, ''Bu manevi ve tarihi iklimi yaşama fırsatı bulacaksınız. İnşallah, arzu ettiğiniz duyguları yaşamış ve o hissiyatı elde ederek ayrılmış olursunuz. Bilecik'in tanıtımı açısından başlattığımız çalışmaların ilk ziyareti olduğu için çok önemsiyorum.'' dedi.

 Kepez Belediye Başkanı Tütüncü ve beraberindeki muhtarlar ilk olarak Şeyh Edebali Türbesini daha sonra da Söğüt ilçesinde DursunFakıh ve Ertuğrul Gazi Türbesi ile tarihi mekanları ziyaret etti.

tarih-gezisi2.jpg

 

Kaynak:Sinan ÖNCE

Bu haber toplam 2221 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.