ARABA FİYATINA KURBANLIK HAYVAN

ARABA FİYATINA KURBANLIK HAYVAN

Bilecik'te yaklaşan Kurban Bayramı öncesi büyük ve küçükbaş hayvan satışları başladı. 900 kiloluk 'Tosun' adlı danayı ilgi büyük olurken, bu dana ikinci el araba fiyatına satılacak. 

Bilecik merkeze bağlı Başköy'de büyük hayvan satıcılığı yapan Sami Diyar, 900 kilo ağırlığında 'Tosun' adını koyduğu danaya ilgi büyük oldu. 'Tosun'un sahibi Sami Diyar, yaklaşık 30 tane büyükbaş hayvanı olduğunu anlatarak, "Bu hayvanların içinde bir tanesi 900 kilo ile göze çarpan adını 'Tosun' koyduğum bu hayvan oldu. Bunda kampanya yaptık. Bu hayvanı alan hem kesimde birinci sıraya girecek, hem de normal satış fiyatından aşağı satacağım. İlk sırada kesime girecek bu hayvana talep çok, ama kilosunun ağırlığından dolayı vatandaşlar tercih etmiyor. Kilosu daha az büyükbaş hayvanlara daha fazla talep oluyor.

"Kesildikten sonra 450 kilo kemikli et çıkar"

Danayı satın alacak ortaklar veya tek kişinin birinci öncelikle ilk olarak bu hayvanın kesileceğini anlatan Diyar, "Bu hayvanı kestiğimizde aşağı yukarı 450 kilo kemikli et çıkar. Bu da kilosu 34 TL'den 14-15 bin civarında bir fiyat çıkar. Ben senelerce hayvancılık yapıyorum, ama böyle iri bir hayvan buralarda fazla denk gelmez" dedi.

araba-fiyatina-kurbanlik-hayvan2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3255 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum