Araba Hayali Kuranlara Müjde! İkinci El Otomobil Fiyatlarında Düşüş!

Araba Hayali Kuranlara Müjde! İkinci El Otomobil Fiyatlarında Düşüş!

İkinci el otomobil fiyatlarında büyük bir düşüş yaşanıyor. Neden ikinci el araba fiyatları düşüyor? Araba almak isteyenler için müjde!

İkinci el otomobil fiyatlarında büyük bir düşüş yaşanıyor. Neden ikinci el araba fiyatları düşüyor? Araba almak isteyenler için müjde!

ikinci-el-araclar.jpeg

Otomobil almak için birçok kişi hayal kuruyor. Otomobil almak bir kaç ay önce çok zordu. Sıfır otomobil alabilmek için bayi bayi gezmek gerekiyordu. Aynı otomobilleri galericiden veya al satçılardan alabilmek için 50 bin TL ile 100 bin TL daha fazla ödemek gerekiyordu. Biraz da olsa bu durum değişmeye başladı.

ikinci-el-otomobil1.jpeg

Kredi musluklarının kısılması ile birlikte araç almak biraz zorlaşmaya başladı. Otomobil alırken çekilen araç kredileri önceki dönemlere göre çok fazla yükselmiş durumda.

Otomobil alabilmek için çekilen 500 bin TL krediyi 1 sene içerisinde 700 bin TL olarak geri ödemek gerekiyor. Bu durum araba almak isteyenlere ket vuruyor. Vade sürelerinin kısalması ile birlikte aylık ödeme miktarı yükseliyor. Bundan dolayı da araba almak imkansız hale geliyor.

ikinci-el-otomobil2.jpeg

İkinci el otomobil piyasasında fiyatlar hızlı bir iniş göstermedi. Geçtiğimiz aylarda hızlı satışlar görülürken şimdi ise araç satış hızları ve otomobil fiyatları gerilemeye başladı.

Yayınlanan son yasaya göre, satılan ikinci el otomobil fiyatları 0 otomobil fiyat listesinin üzerine çıkamıyor. Bu da ikinci el otomobil fiyatlarını gerilemeye zorluyor.

ikinci-el-otomobil3.jpeg

Bazı ilanlarda “Ekstralar fiyata dahil değildir” gibi açıklamalar yapılarak daha pahalıya araç satışı yapılmaya çalışılıyor.

Otomobil fiyatları az da olsa düşerek araba almak isteyen kişileri sevindiriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.