ARDAHAN’DAN BİLECİK’E GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU

ARDAHAN’DAN BİLECİK’E GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU

İçişleri Bakanlığınca yürütülen ''Biz Anadoluyuz Projesi'' kapsamında Ardahan'dan ilimize gelen 184 öğrenci, Bilecik'in tarihi ve kültürel yerlerini ziyaret etti. Ardahanlı öğrenciler ile Bilecikli öğrenciler arasında kardeşlik bağları oluşturulurken Ardahan’dan Bilecik’e gönül köprüsü kuruldu. 

‘SİZ BİRLİK OLURSANIZ DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ’

Ardahan’dan ilimize gelen 184 öğrenciyle bir araya gelen Vali Tahir Büyükakın, çocuklarla yakından ilgilendi. Öğrencilere seslenen Vali Büyükakın, Serhat şehri Ardahanlı öğrenciler ile Osmanlı Devleti’nin tohumlarının atıldığı Bilecikli öğrencilerin bir ve beraber olmasının önemine dikkat çekerek, “Eğer sizler kardeşlik duygularınızı, birliği, beraberliği şimdiden pekiştirirseniz gelecekte ülkemiz çok daha güçlü olacak” dedi. 

1-403.jpg

Geçtiğimiz Pazar günü Bilecik’e gelen öğrenciler gezinin 1'nci ayağında Bozüyük’te İkinci İnönü savaşının yapıldığı Metristepe Anıtı'nı gezdi. Daha sonra Bozüyük Şehir Müzesini rehber eşliğinde gezen öğrenciler, buradan Söğüt Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret etti. Burada, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'in babası Ertuğrul Gazi'nin türbesinde alp kıyafetli askerlerin ''saygı nöbeti'', değişimini izleyen öğrenciler, Söğüt Müzesini, Hamidiye İdadisi ve Kuyulu Mescit ile Dursun Fakıh Türbesi’ni gezdi.

Geceyi Bilecikli arkadaşlarının evinde geçiren öğrenciler, gezi programının ikinci gününde, Bilecik Valiliği önünde toplandı. Öğrenciler arasından oluşturulan heyet, Vali Büyükakın’ı makamında ziyaret ederek Ardahan’dan getirdikleri hediyeleri takdim etti. Öğrencilere sıcak ve samimi bir yaklaşım gösteren Vali Büyükakın, öğrencileri tek tek Valilik koltuğuna oturtarak istek ve taleplerini dinledi. 

Vali Büyükakın tarafından öğrencilere çeşitli hediye takdiminde bulunuldu. 

2-402.jpg

Valilik önünde düzenlenen programda konuşan Vali Büyükakın, öğrencilere önemli mesajlar verdi. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Büyükakın şunları kaydetti:

“‘Biz Anadoluyuz Projesi’ aslında bize sadece bir hatırlatma yapıyor. Biz zaten Anadoluyuz. Bunu bir kez daha hatırlamak, bir kez daha aramızdaki kardeşlik bağlarını pekiştirmek, tek olmak, bir olmak, diri olmak için bu programları yapıyoruz. 

Geleceğimizin teminatı siz çocuklarımızsınız. Eğer sizler kardeşlik duygularınızı, birliği, beraberliği şimdiden pekiştirirseniz gelecekte ülkemiz çok daha büyük olacak ve bölgesinde çok daha güçlü bir ülke olacak. Bizlerde sizlerin büyükleri olarak gelecekte sizlere bu ülkeyi emanet etmeden önce elimizden gelen her şeyi yaparak size her türlü yatırımı yaparak üzerimize düşen vazifeleri yapmaya hazırlanıyoruz. 

İnşallah Bilecik’i çok beğenmişsinizdir. Bilecik Osmanlı’nın, Anadolumuzun tohumlarının atıldığı bir şehir. Söğüt’ü gezdiniz, Söğüt bizim kuruluşumuzun, dirilişimizin, yükselişimizin sonrasında kurtuluşumuzun sembolü olan bir yer. 

3-300.jpg

Ardahan’da bir Serhat şehrimiz. Ardahan’daki çocuklarımız ile Bilecik’teki çocuklarımız birbiri ile kaynaştığı zaman Anadolu oluyoruz. Biz Anadoluyuz” dedi.

Vali Büyükakın’ın konuşmasının ardından halk oyunları gösterisi sergilenerek günün anısına hatıra fotoğrafı çekinildi. 

4-106.jpg

 

İlgili Haberler

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2526 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum