MÜCAHİD ERDAL

MÜCAHİD ERDAL

ARZ TALEP DENGESİ DEĞİŞTİ

ARZ TALEP DENGESİ DEĞİŞTİ

Basın Masası tahminimden fazla ilgi gördü. Çünkü, artık herkes haber yapabiliyor ve yaptığı haberi yayınlayabiliyor.

Gazetecilik nerede kaldı?

Gazeteciliğin kurallarına göre mesleğini icra edenlerin haberleri yine okunuyor, yine revaçta. Bunun yanında haberleri yorumlamak bir o kadar daha önem kazandı.

Eskiden bir habere ulaşmak, haberi okuyucuyla buluşturmak çok zordu. Teknolojinin verdiği imkanlar artık bu devri geride bıraktı. Artık herkes cep telefonlarından habere konu olan fotoğrafı çekebiliyor. Birkaç tıkla sosyal medyadan yayınlayabiliyor.

İnternet gazeteciliği çığ gibi büyüdü!

Baskı maliyetleri başta olmak üzere pek çok maliyetten kurtulan, bu mesleği yapmak isteyen herkes eline aldığı bir fotoğraf makinesi, kurduğu haber sitesi ile bu mesleği icra edebiliyor.

Arz talep dengesi değişti.

Okuyucu artık sade kuru haberle yetinmiyor. Tabir yerindeyse gazeteciliğini konuşturan muhabirlerin  haberlerini okumak istiyor. Haberlerle ilgili köşe yazılarını ve yorumları takip ediyor. Ulusal televizyonlarda da gördüğümüz gibi ana haber programlarında aşağı yukarı bütün haberler aynı. Devamında haber kanalları çağırdıkları konuklarla haberleri ve süreci değerlendiriyor. Ana haber programları kadar, belki de daha fazla bu programlar ilgi ile takip ediliyor.

Biz de yerel bir gazete olarak teknolojinin verdiği imkanlarla benzer programları yapabiliriz, eksiğimiz varsa tamamlarız yanlışımız varsa düzeltiriz dedik, ilk programı çektik.

Tahminimizin üzerinde ilgi gördü.

İlimizde gazetemizin en çok satması haber sitemiz www.bilecikhaber.com.tr ‘nin en çok takip edilen haber sitesi olmasının ana sebeplerinden biri budur.

Hoşçakalın..

Bu yazı toplam 1582 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MÜCAHİD ERDAL Arşivi
SON YAZILAR