ASFALT PROGRAMI TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

ASFALT PROGRAMI TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

İl Genel Meclisi Haziran ayı ikinci birleşiminde görüşülen asfalt programı hazırlanması talebi meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu. AK Parti ve MHP sıraları arasında karşılıklı söz dalaşı yaşandı. 

AK Partili Serkan Yıldırım ile MHP'li Zeki Uyanık 'Saygılı olma' tartışması yaparken, AK Partili Nihal Aslan ile MHP'li Mehmet Yılmaz arasında ise 'Öncelik' polemiği yaşandı.

İl Genel Meclisi Haziran ayı ikinci birleşimi yapıldı. Birleşimde, üç gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Birleşimde ilk olarak Kasımlar Köyü'nde faaliyet gösteren bir maden şirketinin kapasite artış talebiyle ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonu'ndan gelen rapor görüşüldü. Komisyon Başkanı Ertuğrul Torun, raporla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. Torun, kapasite artışının içme ve sulama su kaynaklarını etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin net bir karara varılamadığını belirterek, komisyonun durumla ilgili bilimsel bir çalışma yapılması hususunda karar aldığını söyledi.

Komisyon raporu oybirliğiyle kabul edildi.

ASFALT PROGRAMI TARTIŞMAYA YOL AÇTI

Birleşimin ikinci gündem maddesinde ise İl Özel İdare'nin 2016 yılı mali bütçesinde değerlendirilmek üzere asfalt programı hazırlanması talebi görüşüldü.

1-109.jpg

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Özel İdare Genel Sekreteri Halis Nalbant, "Daha önce sizlerden öncelikli olmak üzere bir program çıktı ancak hangi yol asfalt olacak, hangisi onarım, hangisi stabilize şeklinde ayrılmamış. Bu raporda yolların stabilize yol programındaki öncelikli yollar olduğu belirtilmiş. 

Bunları ayırırsak bir an evvel asfalt ödenekleri olduğunda gerçekleştirme imkanımız olur. Bu konuyu netleştirirsek bizde önümüzdeki dönemde süreci hızlandıralım. Bize bir yol haritası lazım. Bu toplantılarda çözersek iyi olur" dedi.

Nalbant'ın açıklamalarının ardından MHP'li Zeki Uyanık ile AK Partili Ali Şenel kendilerinin yolları gerektiği gibi sınıflandırarak verdiklerini söylediler. AK Partili Ertuğrul Torun ise daha önce Mart ayında yapılan programın ödenekler belirlenmeden yapılmış olmasından dolayı yanlış olduğunu belirterek, ödenek olmadığından ayrım da yapılamadığını kaydetti.

AK Partili H. Hüseyin Çelik ise konuyu bir an evvel Plan-Bütçe Komisyonu'na göndererek eksikliklerini giderilmesini talep etti.

YILDIRIM İLE UYANIK TARTIŞTI

Daha sonra Serkan Yıldırım ile H. Hüseyin Çelik'in kendi aralarında konuştuğu esnada MHP'li Mehmet Yılmaz söz aldı. MHP'li Zeki Uyanık'ta Serkan Yıldırım ile H. Hüseyin Çelik'in susmalarını söyleyince tansiyon yükseldi. Uyanık,"Sessiz olun" deyince Serkan Yıldırım'da," Burada konuşmayacak mıyız" dedi.

Bunun üzerine MHP'li Zeki Uyanık,"Meclise saygı gösterin" ifadelerini kullandı ve Yıldırım'dan,"Sen saygı göster" şeklinde cevap geldi. 

2-100.jpg

Kısa süreli tartışmanın ardından söz alan MHP'li Mehmet Yılmaz, asfalt çalışmalarıyla ilgili soğuk iklime sahip köylere öncelik verilmesini, daha ılıman köylerin ise sonbahar da yapılmasını önerdi.

Bunun üzerine konuşan AK Partili Nihal Aslan,"Hep böyle diyorsunuz İnhisar sona kalıyor" diyerek tepki gösterdi. Aslan'a cevap veren Yılmaz," İnhisar'da ekiplerin ne kadar çalıştığına da bir bakalım" şeklinde cevap verdi. Aslan ile Yılmaz bir süre devam eden tartışması maddenin oylanmasıyla sona erdi.

3-057.jpg

Madde, meclis çalışma süresi içerisinde değerlendirilmek üzere Plan-Bütçe Komisyonu'na havale edildi.

Birleşimin son gündem maddesinde ise 2016 yılı KÖYDES ödenekleri ile yapılması planlanan ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'nin talepleri doğrultusunda, tahsisat komisyonlarınca belirlenen köy yollarının asfaltlama, yol, yapım, bakım, onarım, imalat gibi çalışmaların Özel İdare iş programına alınması ve  İl Özel İdaresince protokol hazırlanarak yapılabilmesi için İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant'a  yetki verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2611 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum