Asgari ücrette flaş gelişme; Asgari ücret için ikinci toplantı tarihi belli oldu

Asgari ücrette flaş gelişme; Asgari ücret için ikinci toplantı tarihi belli oldu

Asgari ücret tespit komisyonu asgari ücretin belirlenmesi için ikinci toplantı tarihi belli oldu. Asgari ücret belirleme komisyonu 19 Haziran Pazar günü ikinci kez toplanacak.

Asgari ücret tespit komisyonu asgari ücretin belirlenmesi için ikinci toplantı tarihi belli oldu. Asgari ücret belirleme komisyonu 19 Haziran Pazar günü ikinci kez toplanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş ve TİSK başkanları ile bir araya gelerek ikinci toplantıyı gerçekleştirecekler.

asgari-ucrette-flas-gelisme-asgari-ucret-icin-ikinci-toplanti-tarihi-belli-oldu.jpeg

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN İLK TOPLANTI GERÇEKLEŞTİ!

7 milyondan daha fazla çalışanı ilgilendiren ve dolaylı yoldan tüm vatandaşları ilgilendiren asgari ücret ile ilgili görüşmeler başladı. Asgari ücret tespit komisyonu 13 Haziran 2023 Salı günü 2023 yılının ikinci yarısı için geçerli olacak rakam için bir araya gelmişti.

Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya TÜRK-İŞ ve TİSK heyetleri katılmıştı. İşçi, işveren ve hükümetten 5’er kişinin katılımları ile 1 saatlik bir toplantı gerçekleştirildi.

asgari-ucrette-flas-gelisme-asgari-ucret-icin-ikinci-toplanti-tarihi-belli-oldu.webp

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. 13 Haziran’da başlayan asgari ücret görüşmelerine ilişkin yapmış olduğu açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Komisyon toplanacak. Tek taraflı bir hadise değil; işçi tarafı var, işveren tarafı var, bir de kamu tarafı var. Mutlaka yaşanan ekonomik gelişmeler, enflasyon başta olmak üzere değerlendirilecek ve temenni ediyorum uzlaşmayla bir sonuç çıkacak. Bu müzakereleri bekleyelim, detayları tartışmanın bir anlamı yok. Bu müzakerelerin sonucunun, şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

AK Parti'nin kurulduğundan beri felsefesi hep şu olmuştur; çalışanları, geniş kesimleri enflasyona ezdirmemek, her zaman onların yanında olmak. Sayın Cumhurbaşkanımızın temel bir ilkesidir. Yeni bir hadise değildir bu. İktidara geldiğimiz günden beri hep bu politikayı izledik. Bundan sonra da aynı doğrultuda devam edeceğiz.”

asgari-ucrette-flas-gelisme-asgari-ucret-icin-ikinci-toplanti-tarihi-belli-oldu-001.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 1912 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.