ASKERİMİZE DESTEK VE MORAL ZİYARETİ

ASKERİMİZE DESTEK VE MORAL ZİYARETİ

Bilecik Sivil Dayanışma Platformu (BİSİDAP) üyeleri, Afrin Harekatı'na destek ve askerimize moral amaçlı 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel'i makamında ziyaret etti. 

BİSİDAP heyeti, Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel'e Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye etti. Şehitlerimiz için duaların edildiği anlamlı ziyaret hatıra fotoğrafı çekinilmesi ile sona erdi. 

askerimize-destek-ve-moral-ziyareti2.jpg

Burada BİSİDAP hakkında bilgi veren Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Selöz, "Bu platformumuz gerek toplumsal olaylarda, gerek ülke gündemiyle ilgili, dünya gündemiyle ilgili birlikte elbet farklı alanlarda, faaliyet gösteriyor. Ama ortak tepki verilmesi gereken, ortak söz söylenmesi gereken konularda bir araya geliyoruz. Tabi ki söz konusu vatanımız olunca da, devletimiz olunca da bu sivil toplum örgütlerimizle birlikte bir şeyler yapıyoruz, söz söylüyoruz veya ortak hareket ediyoruz. Arkadaşlar bana söz hakkı verdiler" dedi.

Selöz, her zaman Türk ordusunun yanında olduklarını ifade ederek, "İhtiyaç yok yine ama sadece bu desteği hissettirmek ve askerimizin yanında olduğunu da cümle aleme, dosta, düşmana göstermek için kadınlarımız işte yün örüyorlar, yiyecek hazırlıyorlar. Bunlar önemli şeyler. Askerimize moral veren, askerimize güç veren önemli konular. Ben 4 gündür bir yurt dışı ziyaretimiz vardı. Pakistan'da idik. Türkiye gerçekten Türkiye'den ibaret değil. Pakistan ordusu da, bizim Türk ordusu da eğitim konusunda beraber çalışıyorlar bildiğim kadarıyla. Oradaki bizim ziyaret ettiğimiz bölgedeki askeri noktalarda herkes askerlerimiz bize zafer selamı yapıp, 'Turkish force Afrin' diye başlayıp böyle güzel, güzel dua cümleleri kuruyorlar, askeri noktalardaki askerler dualarla. Oradaki insanlarında duaları, selamları var. Aynı şekilde biz de bugün burada Bilecik'te sivil toplum örgütleriyle birlikte dün cuma namazında bir program gerçekleştirdik. Bilecik halkını, sivil toplum örgütlerini, üyelerimizi temsilen buradayız. Sembolik de olsa desteklerimizi sizlere arz etmek istedik" dedi.

askerimize-destek-ve-moral-ziyareti3.jpg

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel'e Türk bayrağı hediye edildi. Üç kere öperek bayrağı teslim alan Yücel'e daha sonra Kuran'ı Kerim hediye edildi. Hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel misafirlerini karargah binası girişine kadar inerek tek tek tokalaşıp yolcu etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2263 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum