ATA SPORU ATA TOPRAĞINDA

ATA SPORU ATA TOPRAĞINDA

1-4 Şubat tarihleri arasında ilimizde düzenlenen Yıldız Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Grup müsabakalarının açılış seremonisi gerçekleştirildi. İstasyon Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen açılış seremonisine, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız ile antrenör, sporcu ve hakemler yer aldı.

Ata sporunun ata toprağında gerçekleştiği şampiyonaya; 29 ilden 474 sporcu katılırken, 25 hakemin görev alacağı öğrenildi.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, gazetemize yaptığı açıklamada, Bilecik’e şampiyonanın Bilecik’te gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aydın, Vali Tahir Büyükakın’ın dostu olduğunu, Belediye Başkanı Selim Yağcı ile okul arkadaşı ve Milletvekili Halil Eldemir ile güreşten öğrenci olduklarından bahsetti.

Türkiye Güreş Federasyonu’nun altın çağını yaşadığını belirten Aydın, birçok uluslararası platformda elde edilen başarıların İstiklal Marşımızı adeta tüm dünyaya ezberlettiğini kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, güreş branşının atalarımızdan bize kadar uzanan bir spor olduğuna dikkat çekerek, “Güreş, saygının, sevginin, mertliğin, nezaketin ve milli duyguların en ön planda olduğu bir branşımızdır” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı’da ata yadigarı şehrimizde ata sporumuza ait bir şampiyonaya ev sahipliği yapmaktan oldukça mutlu olduğunu söyledi. Başkan Yağcı, genç sporculara seslenerek, “İçinizden Avrupa ve Dünya şampiyonlarının çıkacağına olan inancımız tam” ifadelerini kullandı.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Acır’da ülkemizin dört bir yanından Bilecik’e gelen sporcu, antrenör ve hakemlere ‘Hoş geldiniz’ diyerek, şampiyonanın hayırlara vesile olmasını diledi.

Yıldız Erkekler Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası Grup müsabakalarının açılış seremonisi, hediye takdimi ile sona erdi.

Bu haber toplam 1813 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.