ATA SPORU YENİDEN HAYAT BULACAK

ATA SPORU YENİDEN HAYAT BULACAK

Bozüyük Belediyesi tarafından bir ilke imza atılacak. Ata sporumuz Güreş, Bozüyük’te düzenlenecek 1. Karakucak Güreş Festivali ile yeniden hayat bulacak. Festival, 4 Ağustos Cuma günü başlayacak olup Cumartesi günü kapalı spor salonu önündeki çim sahada güreş müsabakaları düzenlenecek. Vatandaşlar, müsabakaları ücretsiz takip edebilecek.

1.Karakucak Güreş Festivali’ne Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, güreş dalında Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlukları bulunan gururumuz Hamza Yerlikaya başta olmak üzere birbirinden değerli çok sayıda isim katılacak.

ata-sporu-yeniden-hayat-bulacak2.jpg

‘ATA SPORUMUZ YAYGINLAŞTIRILMALI’

Festivale sayılı günler kala, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Yıldız, güreş ağası Mehmet Bayram ve Bilecik Güreş İl Temsilcisi Lütfi Akyüz, Vali Tahir Büyükakın’ı ziyaret ederek festivale davette bulundu.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, ilk defa düzenlenecek ve iki gün sürecek 1. Karakucak Güreş Festivaline ilişkin bilgiler aktardı.

Vali Büyükakın ise festivalin ilimiz açısından oldukça değerli olduğuna dikkat çekerek, güreşin bir ata sporu olduğunu ve Ata sporunun yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yaptı.

Ayrıca ziyarette, güreş ağası Mehmet Bayram Vali Büyükakın'a festival anısına özel olarak hazırlatılan minyatür ''kispet'' hediye etti.

ata-sporu-yeniden-hayat-bulacak3.jpg

 

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 2653 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.