Ayçiçeği üreticisi ne umdu ne buldu!

Ayçiçeği üreticisi ne umdu ne buldu!

Bilecik’te, ayçiçeği hasadının devam ettiği bugünlerde piyasada oluşan fiyatlar üreticileri memnun etmedi.

Bilecik’te, ayçiçeği hasadının devam ettiği bugünlerde piyasada oluşan fiyatlar üreticileri memnun etmedi. Buğday fiyatlarının beklentileri karşılamaması üzerine umudunu ayçiçeğine çeviren üreticiler yine umduğunu bulamadı. Piyasada ayçiçeği satış fiyatı kilogram başına ortalama 12 TL civarından alıcı bulurken, geçtiğimiz yılda 12 TL’den satış yaptıklarını belirttiler.

Bilecik’te 90 bin dekar alanda üretimi yapılan ayçiçeğinin Trakya Birlik tarafından 12 TL civarından alındığını aktaran üreticiler piyasada bazı tüccarların 12 TL’nin altından da alım gerçekleştirdiğini ifade ettiler.

TMO’nun buğday ödemelerinde gecikme yaşandığını da anımsatan üreticiler, “Bu yıl hububat üreticisi neredeyse hiç para kazanamadı. Buğday para etmedi, saman balyalarının bir kısmı tarlada kaldı. TMO’ya buğday veren üreticilerimizin birçoğu paralarını henüz alamadı. Ayçiçeğinde Trakya bölgesinde rekolte kaybı olduğu ve fiyatların yükseleceği konuşulurken piyasa şartlarında geçtiğimiz yılın fiyatları oluştu. Geçen yılki maliyetler nerede bu yılki maliyetler nerede. Maalesef hububat üreticileri olarak çok zor bir yıl geçiriyoruz. Yeni ekim dönemine gireceğimiz bugünlerde gelecek yıl için umutvari olmak istiyoruz.” dediler.

aycicegi-uretici-ne-umdu-ne-buldu1.jpg

İlgili Haberler

Bu haber toplam 1303 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.