AYNI YERDE 7. KAZA

AYNI YERDE 7. KAZA

Osmaneli-Mekece-İznik karayolunun Pekmezci rampaları mevkiinde, yağmur dolayısı ile kayganlaşan yolda sürücülerin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu iki hafta içinde 7 ayrı trafik kazası meydana geldi. Kazaların yoldaki hata yüzünden yaşandığı iddia eden sürücüler, yetkilerin inceleme yapılmasını bekliyorlar.

Bu hafta yaşanan ilk kazada, İznik'ten Sakarya istikametine gitmekte olan Mehmet Yediağlı (45) idaresindeki 35 PJG 56 kamyon, Pekmezci rampalarını inerken yağan yağmurdan dolayı kayganlaşan yolda sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonuncunda yoldan çıkarak yolun sol tarafında bulunan su kanalına yuvarlandı. Yaşanan sürücü yaralanırken, araçta maddi hasar meydana geldi.

İkinci kaza yine İznik'ten Sakarya istikametine gitmekte olan İsmet Kumru (21) idaresindeki 16 H 0770 plakalı kamyon, yine aynı yerde kayarak yolun kenarında bulunan duvara çarparak durabildi. Yaşanan kazada kamyon sürücüsü İsmet Kumru yaralanırken kamyonda ise maddi hasar meydana geldi. Kamyon çekici vasıtasıyla kaza yerinden kaldırıldı.

Üçüncü kazada ise Erdinç Semiz (46) yönetimindeki 55 ALN 24 plakalı kamyon, Pekmezci rampalarına geldiğinde yağan yağmurda kayıp devrildi. Kamyonda bulunan üzümler ise kaza yerine dağıldı. Meydana gelen kazada sürücü yaralanırken kamyonda maddi hasar meydana geldi. Kamyon çekici marifeti ile kaza yerinden kaldırıldı. 

Yaşanan üç ayrı kazada sürücüler yaralandı. Yaralanan sürücüler Osmaneli Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesine kaldırıldı. Sürücülerin hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta da yine Pekmezci rampalarında 4 araç kaza yapmıştı. Yaşanan kazada 8 kişi yaralanmış bunların 2 sinin hayati tehlikesinin olduğu öğrenilmişti. Aynı yol üzerinde bir hafta içerisinde meydana gelen 7 olay da yaralamalı kaza olarak trafik kayıtlarına geçti.

Kaza yerinde yolun hatalı olduğunu söyleyen sürücüler "Burada ne zaman bir yağmur yağsa hemen kaza meydana geliyor, can kaybı bile oluyor. Eğer burada yetkililer önlem almaz ise yaşana kazalarda daha çok can kaybı olur. O zaman bunun hesabını kim verecek. Yapılan yolun hatası neredeyse daha çok canlar yanmadan yetkililerin bir an önce harekete geçmesini, inceleme yapmasını istiyoruz " diye tepkilerini dile getirdiler.

ayni-yerde-7.-kaza2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 3764 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum