AZMİYLE GENÇLERE ÖRNEK OLUYOR

AZMİYLE GENÇLERE ÖRNEK OLUYOR

Bozüyük'te, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma yazma kurslarına katılan 90 yaşındaki Gülüzar ninenin okuma yazma azmi gençlere taş çıkarttı. 

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan önderliğinde tüm yurtta başlatılan okuma yazma seferberliği kapsamında Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi’nde de hızla bir şekilde okuma yazma kursu açıldı. Köyler dahil 22 merkezde 100’ü aşkın kursiyerle başlayan okuma yazma kursları 5 Mart tarihinden itibaren 80 saatlik kurslar halinde açıldı. Kursların 11 Mayıs tarihi itibariyle sona ereceği belirtildi. Bozüyük Halk Eğitimi merkezi bünyesinde açılan bu kurslara başvuran öyle biri var ki azmiyle adeta gençlere taş çıkarttı. 90 yaşındaki Gülizar Kaplan ninenin okuma isteği ve azmi kursa katılan tüm kursiyerlere örnek olurken öğretmenlerini heyecanlandırdı. Çocukluk yıllarında bir hafta okula giden daha sonra ailesi tarafından okuldan alınarak okumasına izin verilmeyen Gülüzar Nine, geçmiş yaşına rağmen sahip olduğu irade ve azmiyle herkesin takdir ve beğenisini kazandı. Gülüzar ninenin kursa ulaşımının Bozüyük Belediyesi ekiplerince sağlandığı kaydedildi. 

Gülüzar nine ile birlikte kurslara katılan tüm kursiyerler kursların açılması ile ilgili memnuniyetlerini dile getirdiler, Bu kurslar sayesinde okuma yazma öğrenerek günlük hayatta kimseye muhtaç olmadan banka hastane gibi işlemlerini yapabileceklerini belirterek, başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, kursları açan Bozüyük Halk Eğitimi Merkezi yetkilileri ve tüm çalışanlara teşekkür ettiler. Ayrıca kurslara kayıtlarının halen devam etmekte olduğu, kurs sonunda başarılı olanlara okuma yazma belgelerinin törenle verileceği ifade edildi. 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 2259 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.