B PLANI DEVREYE GİRDİ

B PLANI DEVREYE GİRDİ

Belediye Başkanı Selim Yağcı, Seven Çarşısı’nın bulunduğu alan ve Elmas Büfeler diye adlandırılan taşınmaz üzerinde yapılması planlanan projeyi içeren ihalenin iptal olmasının ardından gazetemize açıklamalarda bulundu. Başkan Yağcı, projenin gerçekleşmesi adına ‘B’ planını devreye aldıklarını belirtti.

Buna göre, Seven Çarşısı’nın bulunduğu alan üzerine planlanan proje hasılat paylaşımı şeklinde yeniden ihaleye çıkarılacak olup Elmas Büfelerin olduğu taşınmaz üzerine hazırlanan proje ise belediyenin kendi imkanları çerçevesinde yapılacak. Yapılacak iş merkezi proje üzerinden satışa sunularak kaynak yaratılacak.

1-384.jpg

Şerifpaşa Camii önünde başlayan meydan düzenlemesi çalışmalarını incelemeye geldiği esnada konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Yağcı, ihalenin iptal olmasının projenin yapılmayacağı anlamına gelmediğini söyledi. Vatandaşların rahat olmasını isteyen Başkan Yağcı, göreve geldiği günden itibaren verdiği sözleri yerine getirdiğini anımsatarak bu projelerinde Bileciklilerin hizmetine sunulacağını kaydetti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, bahsedilen projelerin 2019 yılı içerisinde Bilecikliler ile buluşacağını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“B planımız hazır. O bir ihale şekliydi ve B planımızı hemen devreye aldık. Seven Çarşısı’nın bulunduğu alandaki projeyi yine hasılat paylaşımı şeklinde ihale edeceğiz. Elmas büfelerin olduğu yeri kendimiz yapıp proje üzerinden satışa geçeceğiz. Arkadaşlarımız projelerini hazırlıyorlar ve 1-2 ay içerisinde ihale mevzuatı çerçevesinde işleme koyacağız.

2-380.jpg

Seven Çarşısı’nın olduğu yerdeki projemizin maliyetleri yüksek. Yani bizim o projemizde istediğimiz rakamlar biraz yüksek geldi. Projenin sadece kendi maliyeti 17-20 milyon arasında. Geçen yaptığımız ihalenin maliyeti yaklaşık 35 milyonluk bir ihaleydi. Bilecik’te bu zamana kadar yapılan en büyük ihalelerden birisiydi. Şehrin demek ki ticari potansiyeli bu üst derecedeki rakamları kaldırmıyor. Olsaydı Bilecik kazanacaktı ama yine hiç kimsenin endişesi olmasın Allah bize verdiğimiz her sözü yerine getirme fırsatını verdi. Biz, dersimize çalışıyoruz. Büyük bir terslik olmadığı sürece bu dediklerimizin hepsini yapacağız. 2019’a geldiğimizde Seven Çarşısı’nın olduğu yerde de Elmas büfelerin olduğu yerde de bir eser çıkacak. Halkımıza ne dediysek hepsini yapacağız. Çünkü biz ne aldanan olduk ne de aldatan. Yapacaklarımıza söz verdik, söz verdiklerimizi de yaptık. Allah, bizlere güç kuvvet versin ele ele gönül gönüle bunları yapalım inşallah” dedi. 

3-285.jpg

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 3525 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum