Bağ-Kurlu EYT’lilerde yanlıştan dönüldü!

Bağ-Kurlu EYT’lilerde yanlıştan dönüldü!

EYT’den emekli olmak isteyen Bağ-Kurluların karşılaştığı prim borcu sorunu çözüldü. SGK yayımladığı genelge ile yanlıştan döndü.

EYT’den emekli olmak isteyen Bağ-Kurluların karşılaştığı prim borcu sorunu çözüldü. SGK yayımladığı genelge ile yanlıştan döndü.

Bilindiği üzere; 1 Mart 2023 tarihi itibariyle meclisten geçen ve 3 Mart’ta yasalaşan EYT kapsamında başvurular aynı gün başlamıştı. 3 Mart tarihi itibariyle gerekli kriterleri karşılayan vatandaşlar e-devlet üzerinden başvurularını yapmıştı. Ancak bir süre sonra Mart ayı başında verilen dilekçelerin vadesi gelmediği halde yani Mart ayı sonunda yatması gereken Şubat ayı Bağ-Kur primleri ödenmediği gerekçesiyle işleme alınmadığı bildirilmişti. Emekli aylığı alacağını düşünen vatandaşlar yeni bir borçla karşılaşmıştı. Vatandaşlar prim borcunun yanı sıra alamadığı emekli aylığı ve bayram ikramiyesi ile birlikte en az 12.000 TL civarında bir kayba uğramıştı.

Konuya ilişkin oluşan mağduriyetlere ilişkin gazetemize çok sayıda şikayet gelmiş ve vatandaşların sitemlerini konu edinen “Bağ-Kur EYT’lilerine bayram öncesi şok!” başlıklı haberimizi kamuoyu ile paylaşmıştık. Kamuoyunda büyük ses getiren haberimizin ardından SGK harekete geçti.

Gelinen süreçte, SGK tarafından uygulanan bu işlemin yanlış olduğu anlaşılarak yeni bir genelge yayımlandı. Genelgede, Mart ayı başında başvuruda bulunanlar Şubat ayından doğan prim borçlarını Mart ayı sonu itibariyle yatırmışsa ve Mart ayından tahakkuk eden gün kadar prim borcunu da ödemişse yaptıkları ilk başvuruların kabul edileceği bildirildi. Ayrıca bu süre zarfında fazladan ödeme yapanlara ise paralarının iade edileceği kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Bu haber toplam 27487 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
27 Yorum